MEDI AMBIENT

La Policia Local d’Almussafes incorpora a la seua flota un cotxe elèctric amb etiqueta zero emissions

El vehicle, un Ford Kuga, se suma a l’híbrid del mateix model adquirit el mes de desembre passat per l’Ajuntament

Hui, divendres 14 de maig, ha entrat en funcionament després de la seua presentació per part de l’alcalde i del regidor de Seguretat Ciutadana


El primer vehicle elèctric de la Policia Local d’Almussafes ja ha començat a circular. La presentació del mateix s’ha celebrat hui, divendres 14 de maig, amb la presència de l’alcalde, Toni González, el regidor de Seguretat Ciutadana, Jaime Wic, i l’intendent cap de la Policia Local, Ernesto Serrano. Es tracta d’un Ford Kuga que s’uneix als altres tres vehicles a la disposició dels i les agents, dels quals un és híbrid. L’estació de recàrrega instal·lada dins de la reguarda permetrà repostar amb comoditat l’energia necessària per a la seua utilització.

L’Ajuntament d’Almussafes ha presentat hui, divendres 14 de maig, el nou vehicle adquirit pel consistori per a la Policia Local de la població. Es tracta d’un Ford Kuga híbrid endollable (PHEV), amb etiqueta zero emissions de la DGT i amb un motor de combustió que pren el relleu quan l’electricitat s’esgota, el primer d’aquestes característiques que s’incorpora a la flota municipal. La compra, adjudicada després del corresponent procés de licitació, s’ha realitzat amb càrrec a fons propis.

“En l’administració local almussafenya ens dirigim de manera imparable cap a un futur molt més sostenible. Gràcies a aquest nou vehicle, que se suma a l’híbrid de la mateixa marca i model incorporat el mes de desembre passat, el nostre cos policial continuarà disposant dels mitjans més avançats i alhora més respectuosos amb el medi ambient del mercat”, ressalta el regidor de Seguretat Ciutadana, Jaime Wic.

La presentació oficial del cotxe s’ha celebrat aquest matí davant la Casa Consistorial, on tant l’alcalde, Toni González, com l’edil responsable d’aquest departament han conegut els detalls tècnics d’aquesta adquisició, que podrà reposar l’energia que necessita per a circular en l’estació de recàrrega instal·lada dins del propi edifici.

“Hem de cuidar l’entorn en el qual vivim i, en la mesura que siga possible, són les administracions públiques les que han d’anar per davant marcant el camí a la resta de la societat. Esperem que els passos que estem donant últimament en el terreny del medi ambient, com la instal·lació de plaques solars, la promoció dels mitjans de transport no contaminants o la millora de la gestió dels residus urbans, desperten en la ciutadania l’interés per aportar el seu granet d’arena”, sosté l’alcalde.

El mes de desembre passat també va començar a operar el primer vehicle híbrid de la Policia Local d’Almussafes, un Ford Kuga mild híbrid amb etiqueta Ecoblue que funciona amb motor dièsel de 150 CV i que va acompanyat d’un xicotet motor elèctric de 16 CV i una bateria de 48 volts. Així, amb el nou elèctric i l’híbrid, el cos policial disposa d’un total de quatre automòbils, un d’ells cedit per la Direcció General de Trànsit per al desenvolupament de campanyes relacionades amb la seguretat viària.