GENERAL

Almussafes posa en marxa un nou Pla d’Ocupació Local amb 13 contractacions

Des del passat 29 d’abril i durant 6 mesos, gaudiran d’una oportunitat laboral realitzant labors de suport a l’administració municipal

L’Ajuntament, que finança íntegrament aquesta iniciativa, inverteix en aquesta nova edició del programa un total de 195.380 euros

L’alcalde, Toni González, ha visitat aquest matí a alguns dels operaris seleccionats


L’Ajuntament d’Almussafes va començar el passat 29 d’abril un nou Pla d’Ocupació Local al qual s’han incorporat 13 persones amb dificultats per a la seua inserció laboral amb contractes de sis mesos. Totes elles estan desenvolupant labors relacionades amb les cinc categories incloses en el programa i han accedit al mateix després de la corresponent valoració de les seues candidatures. El cost de la convocatòria, sufragada íntegrament amb càrrec a fons propis del consistori, ascendeix a 195.380 euros. Per a l’alcalde, Toni González, “aquests plans d’ocupació sempre són necessaris, però en aquests moments encara més, per la qual cosa l’aposta de l’executiu municipal per ells romandrà intacta per a continuar impulsant la reactivació de l’economia local, notablement danyada a causa de la pandèmia”.

L’administració municipal de l’Ajuntament d’Almussafes torna a comptar amb el reforç oferit pel grup de persones seleccionades per a participar en una nova edició dels Plans d’Ocupació Local (POL) impulsats directament pel consistori de la població. En aquesta ocasió, s’han incorporat al programa, que va començar el passat dijous 29 d’abril i tindrà una duració de sis mesos, un total de 13 persones.

El consistori els ha distribuïts en cinc grups: obra, pintura, pintura viària, acompanyament de persones majors i informàtica. El d’obra el conformen tres oficials de primera, dos oficials de segona i dos peons. El de pintura dos oficials de primera i un peó. Respecte als tres últims grups, en aquesta nova convocatòria s’ha optat per incloure a una persona per cadascuna d’aquestes categories professionals, sent l’operari d’informàtica destinat exclusivament a labors relacionades amb el departament de Seguretat Ciutadana i, concretament, a la reguarda de la Policia Local.

La posada en marxa d’aquest nou POL ha requerit una inversió de 195.380 euros, quantitat aportada íntegrament per l’Ajuntament i amb la qual s’han pogut signar aquests contractes de treball a jornada completa. “Aquests plans d’ocupació sempre són necessaris, però en aquests moments encara més, per la qual cosa l’aposta de l’executiu municipal per ells romandrà intacta per a continuar impulsant la reactivació de l’economia local, notablement danyada a causa de la pandèmia”, destaca l’alcalde, Toni González, qui aquest matí ha visitat les Piscines Municipals on estos díes estan desenvolupant les seues tasques alguns dels operaris seleccionats.

El primer edil destaca que “en el procés de baremació es tenen molt en compte les circumstàncies econòmiques i familiars de cada aspirant, perquè l’objectiu és proporcionar oportunitats laborals a persones en situacions complicades i amb dificultats per a la seua inserció laboral”. A més, insisteix que, paral·lelament als POL, “el consistori continua adherint-se a tots els programes d’ocupació procedents d’altres administracions i plantejant convocatòries de beques pròpies perquè sabem que suposen un baló d’oxigen important per a la ciutadania i, alhora, constitueixen un espai per a l’adquisició d’una experiència que serà molt útil en el futur”.

Borses per als POL

Durant el primer trimestre de 2021, l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) va actualitzar les borses d’ocupació que serveixen de base per a la posada en marxa dels POL. Així, es va dur a terme una crida perquè les persones interessades pogueren incorporar-se a les llistes de les diferents especialitats professionals, algunes d’elles esgotades després de l’admissió de tots els seus components en edicions anteriors del programa.

Com a novetat, a les categories ja existents es van sumar les d’operari de pintura per a la senyalització viària i acompanyant de persones majors o dependents.