ANIMALS i MASCOTES

La Policia Local d’Almussafes crea una unitat canina per a combatre el consum i tinença d’estupefaents

Roma, un Pastor Belga Malinois de 2 anys, és la nova agent policial que ha entrat en servei acompanyant al policia local propietari i ensinistrador d’aquest


La Policia Local d’Almussafes crea una unitat canina per a combatre el consum i tinença d’estupefaents

La Regidoria de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament d’Almussafes acaba de posar en funcionament la unitat canina de la Policia Local amb la incorporació a la seua plantilla d’un jove ca de raça Pastor Belga Malinois. La nova agent, de tan sols dos anys i mig i de nom Roma, és propietat d’un policia local d’Almussafes que porta dos anys entrenant al gos, conjuntament amb Adiestramiento Canino Valencia Espaican i que ja es troba adscrit al cos policial com a guia caní. La unitat canina realitzarà serveis de prevenció de tinença i consum de drogues en el municipi tant en serveis propis com en col·laboració amb la Guàrdia Civil en els casos de requeriment de la mateixa per a serveis conjunts de tots dos cossos.

L’Ajuntament d’Almussafes inicia l’any 2022 amb la creació d’un nou servei centrat en la millora de la seguretat ciutadana: la unitat canina de la Policia Local, amb la presentació de Roma, una jove ca Pastor Belga Malinois, que a partir d’ara s’implicarà, juntament amb la resta de la plantilla policial, en la prevenció contra el consum i la tinença de substàncies estupefaents.

L’acalde, Toni González, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Jaime Wic, van conéixer fa uns dies a la nova agent en la reguarda policial, acompanyats per l’Intendent Cap, Ernesto Serrano, i per l’agent Idelfonso España, propietari de Roma i posseïdor del curs de preparació de guia caní.

Un conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament d’Almussafes i el citat policia local ha permés la creació de la unitat canina. A aquest efecte, encara que el gos siga de titularitat de l’agent, el propietari li ho cedeix temporalment al consistori municipal, mantenint-se l’agent com el seu únic guia i responsabilitzant-se del mateix quan es trobe fora de servei.

El vehicle patrulla policial ja compta amb el trasportí homologat per al desplaçament del ca, dotat d’una gran intel·ligència, obediència i amb una gran habilitat i excel·lent disposició per al seu ensinistrament per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat.

Jaime Wic, edil de Seguretat Ciutadana, destaca la rellevància del nou servei, atés que “l’ensinistrament i entrenament en obediència del nou agent de la unitat canina i el binomi amb la seua guia policia local permetran que brinde suport i col·laboració al cos policial en la detecció de substàncies estupefaents en la via pública, incidint de manera preventiva en la zona centre de la població, parcs i jardins, centres educatius i entorns susceptibles de ser utilitzats pels joves, així com en controls policials de seguretat puntuals”.

L’objectiu és previndre i reduir al mínim la tinença, tràfic i consum de drogues o substàncies prohibides en la localitat, a més d’intervindre en els controls de vehicles que realitza el cos policial de manera individual o en col·laboració amb la Guàrdia Civil.