JOVENTUT

Almussafes liderarà un nou projecte europeu per a la construcció d’una Europa més participativa i inclusiva

‘FUTUREU: Conferencia sobre el futuro de Europa’ ha estat aprovat per la Comissió Europea i dotat amb 148.000 euros de fons europeus per al seu desenvolupament

Durant els pròxims dos anys, des del Departament de Joventut d’Almussafes es treballarà amb sis socis de Romania, Polònia, Malta, Hongria, Països Baixos i Grècia


Almussafes liderarà un nou projecte europeu per a la construcció d’una Europa més participativa i inclusiva

Durant els pròxims dos anys, Almussafes liderarà un nou projecte europeu, emmarcat en la Red de Ciutats del programa CERV (Citizens, Equality, Rights and Values Programme). La Comissió Europea donà llum verda, el passat divendres 14 de gener, al projecte encunyat com a ‘FUTUREU: Conferencia sobre el futuro de Europa’ a través del qual la joventut d’Almussafes treballarà junt amb altres sis socis d’organitzacions de Romania, Polònia, Malta, Hongria, Països Baixos i Grècia. Un pressupost de 148.000 euros farà possible el desenvolupament de la iniciativa per a la conscienciació i promoció dels drets de la ciutadania europea i l’augment de la participació de la joventut a nivell local i europeu.

Almussafes celebra l’aprovació per part de la Comissió Europa d’un projecte europeu anomenat ‘FUTUREU: Conferencia sobre el Futuro de Europa’, el qual està dotat amb 148.000€ de pressupost i que es liderarà per part de l’Ajuntament.

En aquest pla europeu treballarà la localitat d’Almussafes junt amb sis socis més d’organitzacions de països com Romania, Polònia, Malta, Hongria, Països Baixos i Grècia.

Aquesta iniciativa té per objecte treballar a nivell local la conscienciació i promoció dels Drets del Ciutadà Europeu, així com els valors i les polítiques europees, per tal d’augmentar la participació de la joventut (majors de 18 anys) a nivell local i a nivell europeu.

El full de ruta per desenvolupar totes les tasques previstes, està dissenyat per a que es porten a terme diverses trobades internacionals a Romania, Polònia, Malta, Hongria, Països Baixos i Grècia, en els quals les persones involucrades participaran en conferències, tallers i debats oberts, entre altres activitats, dirigides per diferents agents experts de l’àmbit docent i també polític dels diferents països socis, els quals recolzaran els programes d’activitats de cada territori.

Les persones joves que, de manera voluntària, es vulguen implicar en el projecte concedit  “tindran l’oportunitat de descobrir la importància del seu paper en els processos de presa de decisions i la seua responsabilitat com a ciutadans europeus en la construcció d’una Europa més inclusiva”, destaca la primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament d’Almussafes, Davinia Calatayud.

La iniciativa tindrà una duració de 24 mesos a comptar des del dia de l’aprovació d’aquest i la totalitat dels socis es comprometen a organitzar almenys un esdeveniment internacional al qual es convidarà a la resta de socis i col·lectiu de joves voluntaris.

Cada event internacional tindrà una durada de tres dies, aproximadament, i a ell  assistiran els joves voluntaris que vulguen participar, així com els responsables assignats per a aquest projecte.

Amb els fons europeus assignats al pla està previst que es cobrisquen el 100% dels costos per al seu desenvolupament, com és el cas del transport, celebració dels events, hostalatge, etc.