NOTÍCIES

La Policia Local d’Almussafes comença les inspeccions en carretera a camions i furgonetes

La campanya, que s’ha inaugurat hui dilluns dia 13 de febrer, continuarà activa fins a diumenge que ve dia 19

Entre tres i cinc agents es responsabilitzen dels controls, tant en el nucli urbà com en els dos polígons industrials


Una nova campanya de la Direcció General de Tràfic s’ha iniciat hui dilluns a Almussafes per part de les forces de seguretat locals. Diverses unitats mòbils de la Policia Local executaran, fins a diumenge que ve dia 19, les inspeccions en carretera a vehicles destinats al transport de mercaderies, com a camions i furgonetes. Els agents supervisen que la documentació del conductor i vehicle es troben en regla, a més de procedir a la realització de controls d’alcoholèmia.

L’objectiu de la iniciativa de tràfic radica a assegurar el correcte compliment de la legalitat per part dels vehicles industrials que circulen pel nucli urbà i polígons de la localitat, amb independència de l’Estat de la seua matriculació, i consegüentment propiciar més seguretat de les vies amb la finalitat d’evitar accidents.

Amb la posada en marxa d’esta nova mesura es complix a l’estratègia de Seguretat Viària 2011-2020 on una de les àrees d’actuació prioritàries és el transport professional dins del qual s’inclou com a punt específic del mateix la vigilància del compliment de la ITV (Inspecció Tècnica Periòdica). Segons dades oficials de la DGT, el 9% de les furgonetes i el 4% dels camions de més de 3.500 kg. implicats en accidents amb víctimes en vies interurbà l’any 2015 tenien la ITV caducada en el moment de l’accident. A més, la Unió Europea estima que el 6% dels accidents de tràfic es deuen a fallades tècniques que en molts casos podrien evitar-se amb un correcte manteniment del vehicle.

D’acord amb la Llei de Seguretat Viària, els policies locals procediran a aplicar les sancions reglamentàries: 200 euros, en el cas de circular amb un vehicle sense haver passat la ITV o per haver resultat desfavorable i amb 500 euros en el supòsit de circular quan la inspecció va resultar negativa. L’any 2015, el 23% dels camions presentats a la inspecció tècnica periòdica (ITV) van obtindre el resultat de desfavorable. A més, els agents supervisaran el correcte manteniment de l’assegurança obligatòria del vehicle i del permís de conducció del conductor del mateix.

Durant la campanya, les patrulles d’agents encarregades de la campanya també realitzaran controls d’alcoholèmia, utilitzant per a això el vehicle reglamentari cedit des de la DGT.