NOTÍCIES

La Policia Local d’Almussafes aposta per una flota mòbil sostenible

El departament de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament renova i amplia el nombre de vehicles a la seua disposició

El consistori acaba d’adquirir un Ford Kuga amb etiqueta Eco i híbrid i ha obert la licitació per a incorporar un 100% elèctric


La flota mòbil de la Policia Local d’Almussafes s’ha vist ampliada aquesta setmana amb la incorporació d’un nou vehicle, un Ford Kuga mild híbrid amb etiqueta Ecoblue que funciona amb motor dièsel de 150 CV i que va acompanyat d’un xicotet motor elèctric de 16 CV i una bateria de 48 volts. La recepció de l’automòbil, que està operant en modalitat de renting (lloguer a llarg termini), es va dur a terme ahir, dimecres 16 de desembre, en les dependències del cos policial i en ella van participar l’alcalde, Toni González, el regidor de Seguretat Ciutadana, Jaime Wic, i l’intendent cap de la Policia Local, Ernesto Serrano.

Ahir, dimecres 16 de desembre, va entrar en funcionament un nou vehicle en la Policia Local d’Almussafes. L’Ajuntament ha incorporat un Ford Kuga mild híbrid amb etiqueta Ecoblue que funciona amb motor dièsel de 150 CV i que va acompanyat d’un xicotet motor elèctric de 16 CV i una bateria de 48 volts. El consistori té previst incorporar el pròxim mes de març altre automòbil de la mateixa marca i model, però 100% elèctric, per al que ja ha llançat el corresponent procés de licitació. L’alcalde, Toni González, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Jaime Wic, destaquen que amb aquesta actuació s’avança en sostenibilitat.

“Vetlar per la seguretat de la ciutadania requereix disposar del material i dels serveis adequats per a garantir que la protecció que es brinda és la més adequada. Per això estem en tot moment revisant el funcionament de totes les eines que s’utilitzen en l’administració local. Recentment es va avariar un dels vehicles del cos policial i tan prompte com hem pogut s’ha procedit a substituir-lo per un altre amb el qual, a més, continuem avançant en sostenibilitat”, destaca el president de la corporació municipal.

Però aquesta compra no serà l’única que es realitze en aquest sentit en els pròxims mesos, ja que l’administració municipal acaba d’iniciar el procés de licitació per a adquirir un altre vehicle Ford Kuga, en aquest cas 100% elèctric. “Esperem que el pròxim mes de març puga entrar en funcionament aquest nou cotxe, el primer de l’Ajuntament que no necessitarà combustibles fòssils per a rodar. Es tracta d’una fita molt important amb la qual volem avançar-nos al futur, en el qual esperem que siga habitual la presència dels elèctrics pels carrers de la població”, comenta Jaime Wic.

En l’actualitat, i comptant amb el recentment incorporat Ford Kuga mild híbrid, la Policia Local d’Almussafes compta amb tres automòbils, un d’ells cedit per la Direcció General de Trànsit per al desenvolupament de campanyes relacionades amb la seguretat viària. A més, disposa també de dues motocicletes Yamaha i de dues bicicletes. “La sostenibilitat ha sigut la nostra màxima des de fa molt temps, prova d’això són aquestes dues bicicletes i la col·locació dins de les instal·lacions de la Policia Local d’una estació de recàrrega de vehicles elèctrics, que és on els i les agents repostaran a partir d’ara amb aquests dos nous vehicles, l’híbrid i el 100% elèctric”, subratlla Wic.