FESTES

La màgia inunda els carrers d’Almussafes

El jove mag gallec, Dani Polo, venç en el concurs de màgia general d’Almussafes

L’Associació Valenciana d’Il•lusionisme i l’ajuntament homenatgen Luis La Font, Mag d’Honor 2017, en l’acte oficial d’obertura del XXV “Almussafes Màgic”

El dijous, dia 30, es van iniciar les activitats programades per a esta especial edició del congrés internacional


El municipi d’Almussafes disfruta estos dies d’un cap de setmana màgic. Encara que la XXV edició del certamen internacional “Almussafes Màgic” va arrancar dijous passat amb l’entrega d’acreditacions als il•lusionistes i una gala concurs classificatòria de màgia general, ahir divendres, 31 de març, va tindre lloc la inauguració oficial del congrés. La sala d’actes del Centre Cultural va acollir, a les 20 hores de la vesprada, la cerimònia d’obertura de la trobada, que va estar presidida per les autoritats locals. Durant la gala es van desvelar els noms dels tres finalistes de la prova de màgia general i es va projectar un emotiu vídeo en reconeixement a la trajectòria de l’habitual coordinador artístic i Mag d’Honor d’enguany, Luis La Font.

A pesar que el certamen que commemora el quart de segle d’història del “Almussafes Màgic” va començar el dijous amb l’arribada dels primers participants, la inauguració oficial de la trobada màgica es va dur a terme durant la vesprada d’ahir divendres en una emotiva cerimònia que es va celebrar a les 20 hores en la sala d’actes del Centre Cultural. Durant la mateixa es van conéixer els noms dels tres finalistes del concurs de màgia general, Dani Polo, Moisés Barberá i Daniel Pedreño, als que les autoritats els van fer entrega dels guardons valorats en 1.500, 1.000 i 500 euros, respectivament.

L’acte va estar presidit pel primer edil, Toni González, encarregat de l’obertura, i va comptar amb l’assistència de la regidora de Cultura, Teresa Iborra. D’altra banda, l’emoció va estar assegurada amb la projecció un vídeo homenatge a la trajectòria de Luis La Font, Mag d’Honor 2017, a qui l’actual president de l’Associació Valenciana d’Il•lusionisme (AVI), José Selva, va entregar una placa commemorativa. El documental va repassar els 25 anys d’esforç, dedicació i compromís amb la promoció de l’il•lusionisme d’este volgut veí d’Almussafes, creador i coordinador artístic del “Almussafes Màgic”. Posteriorment, el públic es va deixar fascinar per l’actuació de Mag Albert & Làser Perform i el seductor espectacle unipersonal de Toni Pons “Sent”.

 
Màgia en el carrer: la gran aposta de 2017
 
El XXV aniversari de la convenció de mags que acull anualment el municipi d’Almussafes s’ha programat, des de l’AVI i amb l’estreta col•laboració de l’ajuntament, amb importants novetats. Des del dijous i fins al diumenge a la vesprada, ciutadans, participants i visitants tenen al seu abast un ampli palmito d’activitats dissenyades per a traslladar la màgia a tots els públics.

Una de les grans propostes d’esta edició, entre la qual destaquen les conferències, la màgia de prop (o close-up) i els distints tipus de concursos i gales, és la modalitat de la “màgia en el carrer”. Es tracta d’una iniciativa pensada per a acostar l’il•lusionisme a la població sense excloure a cap sector, ja que l’entrada és lliure. En concret, s’han previst quatre actuacions obertes als veïns en distintes zones verdes i places del poble.

Mentres que ahir divendres Samuel Pons, El Fada Mimi i Raúl Camaguey van atrapar als almussafenys amb un espectacle en l’Àgora del parc Central, hui dissabte els parcs Pontet i, de nou l’Àgora, seran l’escenari de dos funcions (la primera amb Linaje, Samuel Pons i Niñas del Mago, i la segona amb Patxi, Toni Zamora i Pedro & Diana). Demà diumenge, el mentalista Anthony Blake deixarà el públic sense respiració amb un número de conducció a cegues per l’esplanada del Centre Cultural i el parc Central, i Raúl Camaguey sorprendrà de nou amb les seues habilitats en l’exterior de la Casa de la Cultura.

Finalment, altres importants figures de referència a escala internacional que es donaran cita a Almussafes per a convertir esta edició en un esdeveniment cultural inoblidable seran Màxime Minerbe, Luis Omar, Nestor Hato, Horret Wu, Olga Maslovska i Jon Allen.

“L’Ajuntament d’Almussafes continuarà brindant tot el suport i els recursos necessaris perquè esta cita ineludible que reunix els amants de la màgia seguisca fent-nos somiar per molts anys més. La cultura no s’entén sense la màgia, i la màgia no es pot comprendre sense Almussafes”, afirma l’edil de Cultura.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES