EDUCACIÓ

El projecte de l’IES Almussafes que desenvolupa drons amb finalitats socials avança a bon ritme

Ahir es van desplaçar fins al centre educatiu els responsables de “La Fira Aèria” per a supervisar-lo al costat dels professors del departament de Tecnologia

En la trobada va participar també la regidora Teresa Iborra, qui va mostrar el seu suport a aquest tipus d’iniciatives que promouen millores per a l’entorn


El projecte amb drons iniciat en l’IES Almussafes a través de la iniciativa “La Fira Aèria” avança a bon ritme. Els responsables d’aquest programa, en el qual participen més de 3.000 alumnes de València, Alacant i Murcia, van visitar ahir el centre educatiu per a supervisar la seua evolució. En la trobada van participar també la regidora Teresa Iborra i el director de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament d’Almussafes, els qui van agrair l’esforç realitzat i els van animar a seguir investigant sistemes que puguen contribuir a millorar l’entorn dels joves i a augmentar el seu compromís social. El pròxim divendres 19 de maig, els estudiants es traslladaran a la Universitat de València per a participar en un gran esdeveniment en el qual podran compartir les seues idees i visions de futur a través de pòsters, stands, presentacions orals, vídeos i demostracions de vol.

L’Institut d’Educació Secundària Obligatòria d’Almussafes es troba en ple desenvolupament dels seus drons per a participar en la tercera edició de “La Fira Aèria”, una iniciativa promoguda per la Universitat de València, el CEFIRE de Torrent, InnDEA València/Las Naves, la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i El Caleidoscopio, empresa especialitzada en la comunicació de I+D. Tecnologia, creativitat i societat s’uneixen d’aquesta forma gràcies un programa amb en la qual participen un total de 52 municipis.

Ahir, dijous 30 de març, el centre educatiu va rebre la visita dels organitzadors, els qui durant la vesprada van conèixer de la mà dels professors del departament de Tecnologia com s’està duent a terme aquest projecte. Segons els mateixos docents, “avança amb força i prompte estarà disposat per a complir els objectius socials que els propis alumnes estan marcant”. Al costat d’ells, va participar en la trobada el cap de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament d’Almussafes, Alfonso López, i la regidora Teresa Iborra, qui va traslladar als responsables del projecte la necessitat de “seguir apostant per aquest tipus d’iniciatives que tenen un marcat caràcter social i amb les quals els alumnes poden posar el seu talent al servei del seu entorn i augmentar el seu compromís social”.

L’objectiu d’aquest projecte educatiu, en el qual participen més de 3.000 alumnes de València, Alacant i Murcia, és que els joves construïsquen els seus propis dispositius tecnològics per a donar-los un ús social que permeta solucionar determinades realitats del seu entorn. D’aquesta forma, els organitzadors ja han confirmat que s’han desenvolupat prototips per a la supervisió, manteniment i neteja de sèquies de regadiu, dispensadores de llavors, suports publicitaris per a la Denominació d’Origen Utiel-Requena així com artefactes per a col•laborar en la reforestació del Paratge Natural de la Murta i com a suport en accidents de trànsit. Encara que el resultat d’aquests treballs no es vaja a portar a la pràctica en la realitat, “suposen una llavor per a un futur on tecnologia i societat vagen de la mà”, destaquen.

“La Fira Aèria” viurà la seua culminació el pròxim divendres 19 de maig en la Universitat de València i el 26 de maig en la Universitat Miguel Hernández en dos esdeveniments en els quals els alumnes disposaran d’un espai expositiu per a compartir les seues idees i visions de futur a través de pòsters, stands, presentacions orals, vídeos i demostracions de vol.

Categorías:EDUCACIÓ, NOTÍCIES