IGUALTAT

La II Setmana per la Igualtat d’Almussafes homenatja als treballadors d’“El Figueral”

Després de diverses dècades des del tancament de la popular empresa, el consistori rendeix tribut als empleats de Confecciones València, SA.

Del 3 al 10 de març, la localitat desenvoluparà nombrosos actes per a commemorar el Dia Internacional de la Dona


Aquest divendres 3 de març arranca la programació que l’Ajuntament d’Almussafes ha organitzat per a commemorar la seua II Setmana per la Igualtat, que viurà la seua jornada més important el dimecres 8 de març amb la celebració del Dia Internacional de la Dona. Entre les novetats destaca l’homenatge que se’ls brindarà als treballadors i treballadores de l’empresa Confecciones València, SA, coneguda popularment com “El Figueral”. Al llarg de 7 dies, s’oferirà als veïns una completa agenda d’actes amb els quals el consistori seguirà reivindicant la necessitat d’aconseguir una societat igualitària. El repartiment d’entrades ja ha començat.

Música, teatre, dansa, cinema, fotografia, marxa solidària, esmorzar popular, manifest i fins a l’homenatge als treballadors d’una emblemàtica fàbrica. La II Setmana per la Igualtat d’Almussafes aposta un any més per una variada oferta d’activitats amb les quals el consistori municipal busca formar, entretindre i conscienciar a la població de la necessitat de fomentar una societat veritablement igualitària. “Hem organitzat una agenda molt completa en la qual hi ha activitats per a tots els gustos i amb la qual pretenem contribuir a la promoció de la igualtat entre els veïns i veïnes d’Almussafes”, assenyala la regidora d’Igualtat, Davinia Calatayud.

Homenatge als treballadors d’“El Figueral”

La principal novetat amb la qual arriba aquesta edició, la segona des del seu canvi de denominació, és l’homenatge públic que la localitat rendirà en el Centre Cultural als treballadors de l’empresa Confecciones València, SA, companyia dedicada a l’elaboració d’indumentària militar que va operar a Almussafes de 1964 a 1991. El mateix Dia Internacional de la Dona, dimecres que ve 8 de març, i a les 17:30 hores, s’inaugurarà l’exposició “Un viatge per ‘El Figueral’”, mostra que arreplega a través de fotografies, documents, material i objectes cedits alguns dels moments més destacats d’aquesta empresa la seu de la qual estava situada en la ronda Antoni Ludeña.

A partir de les 18 hores, es durà a terme en la Sala d’Actes d’aquesta infraestructura la presentació i projecció del documental sobre l’empresa, projecte que explica l’experiència laboral en ‘El Figueral’ de la mà dels mateixos operaris, la majoria d’ells dones.

El programa d’actes

Aquesta setmana especial dedicada a la igualtat començarà aquest divendres 3 de març a les 17:30 hores en l’Àgora del Parc Central amb la representació de “Mulïer”, de Maduixa Teatre. Amb aquesta obra, que va obtenir el primer premi en la Fira de Tárrega, els seus creadors pretenen “investigar els límits físics amb la dansa i l’equilibri, el moviment i la poesia o la força i les emocions”.

Les activitats continuaran el diumenge 5 de març amb una marxa solidària la recaptació de la qual es destinarà a la lluita contra el càncer i amb el posterior esmorzar popular organitzat per les associació Mestresses de Casa Tyrius. El dilluns 6 s’inaugurarà l’exposició de II Concurs de Cartells del Dia Internacional de la Dona, en la qual els visitants podran conèixer de prop el dibuix guanyador, obra de l’artista local Mar Reig, i la resta de candidatures. Aqueixa mateixa jornada, a les 22 hores, es projectarà la pel•lícula “Figures ocultes”, que homenatja a les tres dones que van col•laborar en el llançament del coet que va portar a l’astronauta John Glenn en òrbita al voltant de la Terra a principis dels anys 60.

El dimarts 7 es realitzarà en el Tatami del Pavelló Poliesportiu un taller de ioga, mindfullness i biodansa titulat “Connecta amb els teus sentits”. Segons l’Associació Afectats Fibromialgia, que organitza la trobada, els assistents “aconseguiran prendre consciència de les seues sensacions corporals, disminuir l’estrèés, relaxar-se i obrir els seus sentits”. A la nit, la Llar del Jubilat acollirà un café-teatre de l’obra “Pa ti pa mí”, de Kancaneo Teatre.

Concentració i manifest

Com cada any, el Dia Internacional de la Dona estarà marcat per la tradicional concentració per a commemorar aquesta efemèride. L’Associació de Dones Progressistes d’Almussafes llegirà a les 12:30 hores un manifest enfront de l’edifici de l’Ajuntament en el qual, una vegada més, es reivindicarà la necessitat de seguir avançant per aconseguir la plena igualtat entre dones i homes.

El dijous 9 a les 17 hores continuarà el desenvolupament d’aquesta setmana especial amb una xerrada sobre la donació de medul•la i cordó umbilical organitzada per la Junta Local contra el Càncer i que estarà impartida per membres de l’Associació per a la Lluita contra la Leucèmia de la Comunitat Valenciana. A partir de les 22 hores, el grup Domisol Sisters oferirà l’espectacle musical “Ge on board”, en el qual interpretaran un repertori centrat en els anys 20, 30 i 40 del segle passat.

Clausura

El sopar commemoratiu del Dia Internacional de la Dona del divendres 10 de març posarà el colofó a set intensos dies de commemoració. Per a participar en aquesta activitat és necessari inscriure’s prèviament en el Centre Cultural fins al pròxim divendres 3 de març i serà imprescindible la presentació del tiquet acompanyat del DNI, sent cada entrada personal i intransferible.

La recollida d’entrades per a aquelles iniciatives que les requerisquen va començar el passat 27 de febrer i podrà realitzar-se fins al mateix dia de la seua celebració, sempre que queden places disponibles.

Categorías:IGUALTAT, NOTÍCIES