JOVENTUT

La Granja-Escola “La Loma” d’Elx, destí del campament de l’Ajuntament d’Almussafes

Un total de 104 xiquets, xiquetes i adolescents d’entre 7 i 17 anys participen en aquesta activitat organitzada per la Regidoria de Joventut de la localitat

Fins al dimarts 15 d’agost tindran l’oportunitat de descobrir esports d’aventura com la tirolina, el caiac o els ponts penjants


Activitats aquàtiques, com a caiac, canoa o zodiac, i també altres com a rocòdrom, ponts penjants, tirolina, tir amb arc, tallers i gimcanes formen part de l’oferta d’activitats del campament d’estiu organitzat per l’Ajuntament d’Almussafes. Un total de 104 xiquets, xiquetes i adolescents almussafenys han començat hui dimarts 1 d’agost aquesta aventura, que els ha portat fins a la Granja-Escola “La Loma” d’Elx, en la província d’Alacant. Allí, també tindran l’oportunitat de visitar algunes de les principals destinacions turístiques de la zona i, com assenyalen des de la Regidoria de Joventut, “divertir-se aprenent a portar una vida sana”.

L’estiu no sempre és sinònim de descans. Els 104 participants en el campament organitzat per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Almussafes han preferit optar per unes vacances en les quals els esports d’aventura van a ser els protagonistes durant la primera quinzena d’agost. Des de hui i fins al pròxim dimarts 15, estan gaudint en la Granja-Escola “La Loma” d’Elx, en la província d’Alacant, d’una experiència amb la qual el consistori municipal busca promoure l’autonomia personal, fomentar la pràctica de l’esport i el respecte al medi ambient i donar a conèixer alguns dels enclavaments turístics més importants de l’entorn.

“Pensem que l’oferta és molt atractiva perquè inclou esport, activitats de multiaventura, dinàmiques en la naturalesa i excursions. Un any més hem obtingut el suport de les famílies, aconseguint fins i tot augmentar en 5 el nombre de joves inscrits, la qual cosa ens anima a seguir apostant per aquest tipus d’oci durant l’època estival”, destaca la regidora de Joventut, Davinia Calatayud.

L’eixida dels dos autobusos que han portat als acampats, les edats dels quals oscil·len entre els 7 i els 17 anys, s’ha produït aquest matí a les 9 hores des de l’esplanada del Centre Cultural de la localitat, on s’han acomiadat dels seus familiars abans de prendre rumb cap a la seua destinació. Durant aquestes dues setmanes, realitzaran activitats aquàtiques, com a caiac, canoa o zodiac, i també altres com a rocòdrom, ponts penjants, tirolina, tir amb arc, tallers i gimcanes. A més, visitaran Alacant, Elx, les Coves de Canelote i Xixona, entre altres poblacions properes.

Dels 104 inscrits, 38 són estudiants de Primària i 66 d’ESO. I per sexe, formen part d’aquesta iniciativa, que porta desenvolupant-se des de 1990, 48 xiquetes i 56 xiquets. El preu públic del campament era de 229,71 euros, quantitat a la qual s’han aplicat nombrosos descomptes, entre els quals es troben els establits per germans inscrits, per disposar del carnet jove i per tenir als seus progenitors en situació de desocupació. En el citat preu s’inclouen totes les activitats, la pensió completa, el transport, l’equip de monitors, el servei de socorrista, equip i assistència mèdica i la preceptiva assegurança de responsabilitat civil.

La Granja-Escola “La Loma” d’Elx compta amb un gran parc multiaventura, cabanyes, zona de granja amb al voltant de 400 animals domèstics, 60.000 metres quadrats per a cultivar, llac navegable, piscina, jardí i pistes esportives. També disposa d’un saló d’actes, discoteca, laboratori i aula de naturalesa per al desenvolupament d’activitats relacionades amb el manteniment del medi ambient.

Categorías:JOVENTUT, NOTÍCIES