NOTÍCIES

La Diputació de València transfereix a l’Ajuntament d’Almussafes la titularitat de dos trams de carrers de la localitat

Es tracta del carrer Sant Bertomeu i del tram comprés entre l’inici del carrer Salvador Botella, el carrer Castell i la Plaça Major, sumant 655 metres en total

El consistori municipal ja venia responsabilitzant-se del manteniment d’aquestes vies des de fa molts anys, sent objecte de diverses actuacions de millora


El ple ordinari de l’Ajuntament d’Almussafes celebrat el passat dijous 14 de setembre va aprovar per unanimitat dels 12 regidors presents acceptar la transferència de dos trams de la carretera comarcal CV-5203 situats en el nucli urbà i que fins ara pertanyien a la Diputació de València. Formen part d’aquest acord la totalitat del carrer Sant Bertomeu i el tram comprés entre l’inici del carrer Salvador Botella, el carrer Castell i la Plaça Major. Després d’aquest pas es procedirà a la formalització de l’acta de lliurament, en la qual es farà constar el caràcter de via pecuària de part dels trams transferits. La població, que ja venia responsabilitzant-se del manteniment d’aquests carrers, guanyarà després de la citada formalització 655 metres de vies.

Almussafes sumarà en breu un total de 655 metres de via pública. El ple de la corporació municipal, en la sessió celebrada el passat dijous 14 de setembre, va aprovar per unanimitat dels 12 regidors presents en la convocatòria acceptar la transferència per part de la Diputació de València de dos trams de la carretera comarcal CV-5203, que es corresponen amb els 200 metres de longitud de la totalitat del carrer Sant Bertomeu i amb els 455 metres del tram comprés entre l’inici del carrer Salvador Botella, el carrer Castell i la Plaça Major.

Fins ara, malgrat ser propietat de l’administració provincial, era l’Ajuntament del municipi l’encarregat del manteniment d’aquests espais, sent el consistori el que ha sufragat les diferents actuacions de millora que s’han desenvolupat en els últims anys. Després de la formalització de l’acta de lliurament, que es durà a terme en breu, aquests carrers passaran a ser propietat municipal, fent constar el caràcter de via pecuària de part dels trams transferits.

Aquest procés, iniciat a petició del propi Ajuntament, arriba d’aquesta forma als seus últims compassos. El 28 de març d’enguany el ple de la Diputació de València va aprovar aquesta transferència, després del que l’arquitecte municipal va emetre el passat 21 de juliol un informe tècnic favorable a l’acceptació de vial conforme a la llei. Ara, el ple de la corporació municipal ha ratificat aquesta cessió perquè aquestes àrees del nucli urbà d’Almussafes, situades en una de les zones amb més història, passen a ser propietat de l’administració local.

Categorías:NOTÍCIES, URBANISME