BIBLIOTECA

La Biblioteca d’Almussafes amplia la seua secció de manuals i demana opinió a l’alumnat universitari

La Regidoria de Cultura ha plantejat una enquesta per a conéixer quines són les obres amb més demanda amb l’objectiu d’habilitar un espai d’investigació

El període per a rebre formularis, que poden contestar-se tant online com presencialment, finalitza el pròxim 16 de desembre


L’estudiantat almussafeny de graus universitaris comptarà en breu amb una nova secció a la Biblioteca Pública de la població en la qual trobaran una àmplia selecció de manuals i textos de referència. Per a la seua posada en marxa, l’Ajuntament ha habilitat una enquesta anònima de quatre preguntes en la qual aquest col.lectiu pot expressar la seua opinió sobre les obres que consideraria útils per a aquest apartat. Els formularis poden emplenar-se per Internet o de manera presencial i hauran d’entregar-se, com a molt tard, el pròxim 16 de desembre. L’objectiu d’aquesta proposta és, segons el regidor de Cultura, Alex Fuentes, “atendre les demandes i necessitats bibliogràfiques de l’alumnat per a millorar entre tots la qualitat i els recursos de la nostra biblioteca”.

L’Ajuntament d’Almussafes acaba de posar en marxa un nou projecte a la Biblioteca Pública de la localitat. La infraestructura es troba immersa en la creació d’un espai d’investigació en el qual l’alumnat d’estudis de Grau trobarà els llibres, manuals, enciclopèdies o textos de referència en general als quals no pot accedir individualment a causa del seu alt cost o perquè estan destinades a consultes puntuals.

Aquesta secció, amb la qual s’ampliarà i millorarà el catàleg que recull totes les obres d’aquest tipus, se situarà en la segona planta de l’edifici i per a la seua instauració s’ha demanat col.laboració a la ciutadana. En aquest cas, la participació de la població s’està canalitzant a través d’una enquesta anònima dirigida a l’alumnat universitari en la qual s’està recaptant l’opinió d’aquest col.lectiu sobre aquest assumpte.

En el qüestionari, que pot respondre’s en només dos minuts, tant via online com presencial en la mateixa recepció de la biblioteca, es pregunta sobre el grau, el curs i la universitat en la qual s’estudia. A més, s’interpel.la sobre aquells llibres que la persona que contesta considera que seria interessant incorporar al citat projecte formatiu. D’aquesta manera, “es busca atendre les demandes i necessitats bibliogràfiques de l’alumnat per a millorar entre tots la qualitat i els recursos de la nostra biblioteca”, explica el regidor de Cultura, Alex Fuentes.

La Biblioteca recollirà enquestes fins al pròxim dimecres 16 de desembre, data després de la qual es procedirà a analitzar les respostes i a l’adquisició dels volums que, en la mesura que siga possible, s’ajusten a les inquietuds i sol.licituds traslladades per les persones destinatàries d’aquest nou servei, que estarà disponible en breu.

Llibres de l’IES

Aquest curs acadèmic 2020-2021, la Regidoria de Cultura també ha iniciat un nou programa mitjançant el qual incorporarà al fons bibliogràfic de la infraestructura una vintena d’exemplars de cadascuna de les obres de lectura incloses en el currículum formatiu de l’alumnat de l’IES Almussafes. Segons Fuentes, amb aquesta iniciativa es pretén “facilitar al màxim l’accés als continguts educatius i evitar que el preu d’aquests llibres supose un obstacle per al procés d’aprenentatge dels nostres adolescents”.