NOTÍCIES

Ford Almussafes millorarà els seus accessos amb una inversió de 652.000 euros per part del Consell

La intervenció determina la construcció d’una nova glorieta d’entrada a la factoria, així com l’execució d’un carril d’acceleració d’eixida


La Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori acaba d’adjudicar per 652.863 euros les obres de millora dels accessos a Ford Almussafes, concretament la CV-42 i la factoria, i també amb el polígon d’El Romaní, a Sollana. L’import global destinat pel Consell a esta actuació urbanística, la finalitat del qual radica a augmentar la seguretat viària d’esta zona, es desglossa en 464.210 euros destinats a les obres de les connexions entre la CV-42 i la Ford, i en 188.653 euros per a la connexió de la factoria amb el polígon industrial El Romaní.

En relació amb les obres en la CV-42, es dóna la circumstància que les principals entrades a la factoria Ford Almussafes es realitzen a través d’esta carretera, una via convencional desplegada que compta amb quatre accessos, dels quals un és a través d’una glorieta, i la resta es conformen com a interseccions en “T” canalitzades per mitjà d’illots deflectors.

L’actuació que ha projectat la Conselleria consistix en la construcció d’una nova glorieta per a millorar l’accés a la factoria, així com l’execució d’un carril d’acceleració per a l’eixida de la factoria des d’un altre dels seus accessos, tot això sobre la carretera CV-42. Esta nova glorieta se situarà en la intersecció de l’accés nord a Ford amb la carretera CV-42, i eliminarà els perillosos girs a esquerres actuals. També s’ha previst dotar a esta intersecció d’enllumenat públic, així com l’enjardinament de la superfície central de la glorieta.

El carril d’acceleració es localitzarà en l’accés central des de la factoria a la CV-42, on ja hi ha un carril amb este objecte, la longitud del qual és insuficient.

Paral•lelament a la calçada de la carretera CV-42 en direcció a Almussafes, pel seu marge exterior, s’ha projectat la prolongació del carril de canvi de velocitat existent per a adaptar-ho a les especificacions de la norma vigent.

Quant a la millora dels accessos al Romaní, la Conselleria ha tingut en compte que en este polígon industrial, emplaçat junt amb el traçat de l’antiga carretera N-332, estan instal•lades moltes indústries auxiliars de Ford, la qual cosa provoca un constant flux de circulació de vehicles pesats de transport entre ambdós zones d’activitat industrial.

Actualment, el recorregut del tràfic pesat entre la factoria Ford i el polígon industrial d’El Romaní es realitza a través de la carretera CV-42 i l’antiga carretera N-332, amb una longitud aproximada de 3,00 km. Per a afavorir les condicions de circulació, la Conselleria ha projectat obres de millora dels accessos que es localitzen en el tram de la carretera CV-42 que fa d’enllaç amb l’AP-7, en sentit València.

Els treballs consistixen en l’execució d’un vial unidireccional de nova planta, de 273 metres de longitud, que comunicarà la carretera CV-42 amb la glorieta existent en el traçat de l’antiga carretera N-332 a l’entrada del nucli urbà d’El Romaní, de manera que es dotarà d’un accés d’anada directe entre la factoria Ford i el polígon industrial. Així mateix, s’ha previst l’adequació de la connexió del nou vial amb el traçat de la carretera CV-42 per mitjà d’un carril de canvi de velocitat per a facilitar l’eixida.

El traçat s’ha dissenyat per a una velocitat de 60 Km/h., a excepció dels accessos a la glorieta existent, en els quals s’ha previst una velocitat de 40 Km/h. També s’inclou l’enllumenat dels vials projectats.

Per a l’alcalde d’Almussafes, Toni González, la inversió pública destinada pel Consell a la millora dels accessos a la Factoria Ford és prioritària, “ja que la gran activitat industrial que es genera en la zona repercutix en una gran afluència de tràfic rodat, per al que cal aportar la màxima seguretat”.

Categorías:NOTÍCIES, URBANISME