NOTÍCIES

Ford Almussafes aprova l’ERTE de la planta de motors per a 270 treballadors

Es mantindrà des del 30 de març del 2017 i fins al 30 d’abril del 2018


El comité d’empresa de la factoria Ford d’Almussafes va aprovar, divendres passat 24 de març, l’expedient temporal d’ocupació (ERTE) en la planta de motors, amb 25 vots a favor de UGT i 12 vots en contra dels altres tres sindicats (CCOO, STM i CGT), tal com s’ha informat en els diferents mitjans de comunicació durant els últims dies.

Una vegada ha quedat aprovat, es començarà a gestionar este ERTE, la vigència de la qual serà del 30 de març del 2017 fins al 30 d’abril del 2018 i que afectarà els 270 treballadors adscrits a la línia de muntatge de motors.

L’acord aconseguit per UGT amb l’empresa contempla la suspensió dels contractes un dia al març (el 31), tres a l’abril, quatre al maig i sis al juny; mentres que a partir del 26 de juny, i fins al 30 d’abril del 2018, es cancel•larà un torn de treball, de manera que la planta passarà dels dos torns actuals a u.

Els empleats rebran el 80% del seu salari brut, inclosos complements, i el 100% de les pagues, vacacions i antiguitat. Respecte a les sis jornades que els treballadors deuen a l’empresa, tres es posposen al 2018 (es podran fer efectives fins a octubre) i les altres tres seran a càrrec de l’empresa.

La firma d’este ERTE garantix que no s’aplicarà mobilitat als operaris de la planta de motors, i que al finalitzar el període de regulació tots els empleats d’eixa planta seguiran adscrits a la mateixa.

L’acord assenyala que es constituirà una comissió paritària composta per quatre membres, dos del comité d’empresa i dos de l’empresa, per a resoldre qualsevol incidència que es produïsca durant la vigència de l’ERTE.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ