JOVENTUT

Els joves d’Almussafes es preparen per a un intens cap de setmana amb el ‘+ Jove’

El dissabte 23 se celebrarà la primera edició del QuimeraFest, una trobada musical en el qual des de les 12 i fins a les 00.00 hores actuaran un total de 15 bandes

El divendres, per a arrancar la programació, es durà a terme una desfilada amb batucada i el ja tradicional correfocs, a càrrec d’‘Els Enrosacats de l’Alcúdia’


Aquest divendres 22 de setembre a les 19 hores arranca el ‘+ Jove’ d’Almussafes amb una batucada que portarà el ritme i l’alegria als carrers més cèntrics del municipi. Aqueixa mateixa nit, a partir de les 22.30 hores, se celebrarà el ja tradicional ‘correfocs’, en el qual al ritme iniciat a la vesprada s’uniran les danses i la pirotècnica tan característiques d’aquesta manifestació artística. El dissabte 23 està prevista la realització de l’‘Encontre Skate’ i del I Quimerafest, en el qual durant 12 hores i de manera ininterrompuda actuaran 15 grups de música d’àmbit local, nacional i internacional.

Tal com ja va fer l’Ajuntament d’Almussafes l’any passat amb l’arribada del mes de setembre, el consistori ha organitzat per a les primeres setmanes del nou curs 2017-2018 una completa programació lúdica i formativa dirigida al col•lectiu juvenil amb l’objectiu de brindar-los l’oportunitat de divertir-se entre amics just abans d’entrar de ple en les seues respectives obligacions estudiantils i professionals pròpies de la tardor.

El ‘+ Jove’, nom en el qual s’engloba aquest conjunt d’activitats, repeteix ubicació en el calendari després del bon acolliment obtingut en la passada edició i, una vegada més, planteja una sèrie d’iniciatives fruit de les demandes arreplegades durant els últims mesos, en els quals la Regidoria de Joventut ha vingut sondejant l’opinió dels destinataris per a aconseguir ajustar-se al màxim possible als interessos del públic.

“Hem realitzat un intens treball previ per a detectar quins eren els interessos dels joves, per aquest motiu hem fet algunes modificacions respecte a l’oferta festiva de l’any passat, entre les quals es troba el naixement del Quimerafest. Crec que és imprescindible seguir per aquest camí, en el qual innovem sense perdre l’essència”, destaca la regidora de Joventut, Davinia Calatayud.
 
Primer cap de setmana
 
Gran part de les activitats incloses en l’agenda prevista per a aquesta nova edició es concentraran aquest cap de setmana, en la qual es mantenen els actes que han aconseguit una major consolidació durant els últims anys. Així, la programació arrancarà aquest divendres 22 amb una batucada a càrrec de Nova Percussió que començarà a les 19 hores en l’esplanada del Centre Cultural i que recorrerà els carrers Ausiàs March, Passeig del Parc, Avinguda Paral•lel i el Parc de les Palmeres per a finalitzar en el mateix punt d’eixida.

El característic i cridaner so d’aquests ritmes donarà el tret d’eixida a un intens cap de setmana que continuarà aqueixa mateixa nit amb el també consolidat ‘correfocs’. ‘Els Enroscats de l’Alcúdia’ tornen al municipi per a oferir un espectacle en el qual es combinarà música, fantasia i pirotècnia per al delit de les famílies almussafenyes. De nou, el punt de trobada per al desenvolupament d’aquesta celebració, que començarà a les 22.30 hores s’ha establit en el Parc del Sagrari, des d’on partirà la comitiva, que portarà als assistents als carrers Sant Josep, Sant Bartolomé, Sueca, Pineda i Sant Josep per a tornar de nou al Parc del Sagrari.
 
QuimeraFest i Encontre Skate
 
Per a concloure el cap de setmana, en el qual el col•lectiu de joves serà el gran protagonista, el dissabte se celebrarà un festival de música amb la presència de grups locals, nacionals i internacionals, els qui van acceptar el repte llançat pel consistori per a participar en aquesta nova iniciativa. Des de les 12 i fins a les 00.20, i de forma ininterrompuda, passaran per l’escenari del ‘I QuimeraFest’ un total de 15 grups i artistes. Per aquest ordre, oferiran el seu repertori Presas del Produkto, Kinds of the Bowl, Mandra, Violets, Bats Motel, Inèrcia, Bacora, Kill the President, Fair Do’s, Straihtline, Crime, The Real Mckenzies, Smoking Souls, Assekes i Tesa.

Paral•lelament a aquest festival musical se celebrarà l’“Encontre Skate”. El parc Polígon Industrial Juan Carlos I acollirà a partir de les 11 hores una sèrie d’exhibicions i concursos amb premis als quals es podrà inscriure tot aquell que ho desitge. A més, l’Ajuntament posarà a la disposició dels espectadors cadires i taules perquè puguen presenciar l’esdeveniment i aprofitar per a portar-se el dinar i el sopar. Amb aquestes últimes dues propostes citades, la Regidoria de Joventut posa a la disposició de la ciutadania una trobada cultural amb una vocació eminentment creativa.

Categorías:JOVENTUT, NOTÍCIES