MAJORS

Almussafes destina prop de 17.000 euros anuals al seu Programa d’Integració de Majors

Els veïns d’Almussafes majors de 60 anys poden beneficiar-se, per tercer any consecutiu, d’este projecte emmarcat en el Servici de Dinamització de la Tercera Edat de l’ajuntament

Demà s’obri el termini d’inscripció per a acollir-se als servicis gratuïts de nutrició, psicologia i fisioteràpia

La segona edició de la iniciativa va registrar més d’un centenar d’usuaris


La Llar del Jubilat d’Almussafes ha acollit, hui dimecres 20 de setembre, la reunió informativa per al llançament de la tercera temporada del Pla d’Integració de Majors, impulsat des del Servici de Dinamització de la Tercera Edat. La consolidació d’esta oferta de servicis gratuïts de psicologia, nutrició i fisioteràpia, que en la seua primera convocatòria va reunir a 93 beneficiaris, a qui va sumar els 101 majors de 60 anys de la passada edició, és un fet constatat. La demanda generada ha propiciat que en esta nova edició el servici de fisioteràpia s’amplie de 4 a 6 hores setmanals. El termini d’inscripció per a acollir-se al pla s’obri demà dijous dia 21 i es mantindrà també durant el matí del divendres dia 22, en horari de 9.30 a 11.30 hores, en el mateix centre de majors.

La regidora de la Tercera Edat, Paqui Oliver, ha presidit hui dimecres la trobada informativa del Pla Integral de Majors a Almussafes, un programa municipal en què el consistori d’Almussafes invertirà cada mes més de 1.500 euros en esta tercera temporada. “Hem completat dos edicions amb una gran acollida per part dels nostres majors i esperem continuar creixent”, destaca. En concret, la iniciativa que aposta per cuidar la salut dels majors de la població va registrar el passat any un total de 101 beneficiaris en els tres tallers convocats. En este sentit, en el servici de fisioteràpia, “el més demandat”, tal com constaten des del consistori municipal, van participar 56 veïns. “El fet de que més d’una dotzena d’interessats es quedaren en reserva durant el curs, ens ha fet ampliar este servici de 4 a 6 hores setmanals, donant així resposta a les necessitats de la nostra ciutadania”, explica Oliver. Per la seua banda, els servicis de psicologia i nutrició van concloure amb 25 i 20 usuaris, respectivament.

Fidels a l’esquema utilitzat en les dos temporades anteriors, tres jóvens de la localitat especialistes en els tres àmbits sanitaris dedicaran de quatre a sis hores setmanals a la realització dels diferents tallers, als que els majors podran accedir prèvia inscripció. Precisament els interessats a acollir-se a este servici gratuït poden desplaçar-se demà dijous i el divendres, entre les 9.30 i 11.30 hores, a la Llar del Jubilat per a omplir la corresponent documentació.

“Enguany les tres professionals d’Almussafes que dirigiran els tallers són la nutricionista Estefanía Oliver, la fisioterapeuta Raquel Sòria i la psicòloga Flor Vidal. La seua labor permetrà que cobrim la faceta assistencial que també volem brindar des de la Regidoria de la Tercera Edat, ja que tenim el compromís de contribuir a millorar la salut dels nostres majors”, destaca l’edil delegada.

El projecte que va nàixer de manera experimental, fa ara dos anys, ha aconseguit la suficient entitat per a assegurar la seua continuïtat, esta vegada davall la coordinació del grup Gesmed. La nova temporada s’inaugurarà dilluns que ve 2 d’octubre i els participants tindran l’opció de triar entre les tècniques de rehabilitació de funcions físiques o de mobilitat, que s’aplicaran en les sessions de fisioteràpia, la millora de la dieta en el taller de nutrició o a com combatre el deteriorament cognitiu a través d’exercicis de memòria en el de psicologia, entre altres interessants opcions.

Categorías:MAJORS, NOTÍCIES