CULTURA

Els artistes pictòrics es donaran cita a Almussafes este diumenge

L’Associació Cultural Paleta i Pinzell convoca el II trobada de Pintors

Les obres creades durant la jornada artística s’exposaran col•lectivament del 18 al 24 de maig en el Centre Cultural


L’Associació Cultural Paleta i Pinzell d’Almussafes ha invitat els amants de l’art pictòric de la comarca i de la resta de municipis valencians a reunir-se en la població, durant la pròxima jornada dominical del 8 de maig, per a participar en la Segona Trobada de Pintors. L’any passat, la localitat va reprendre la iniciativa, que no se celebrava des de feia una dècada, i la convocatòria va tindre un gran èxit d’acollida. L’entitat local organitzadora confia a superar la participació de la passada edició en esta segona cita, el termini d’inscripció de la qual es mantindrà obert fins al mateix dia de celebració de l’esdeveniment cultural.

Diumenge que ve 8 de maig, el municipi d’Almussafes es convertirà en el punt de trobada de l’art pictòric amb la celebració, durant tot el matí, de la II Trobada de Pintors organitzada per l’Associació Cultural Paleta i Pinzell, constituïda a finals de l’any 2013 i que, entre les activitats anuals que organitza, aposta per este certamen, que s’oferta com una activitat per a compartir la passió per l’art en un ambient distés i de gran camaraderia.

Entre les 9 i les 10 del matí, els artistes es concentraran en el Centre Cultural d’Almussafes per a ratificar o, si és el cas, formalitzar la corresponent inscripció en el certamen artístic. A partir de les 10.30 hores, s’inaugurarà la sessió pictòrica, per a la que els participants aportaren el material i el suport necessari per a la creació de les obres, que es realitzaran amb una tècnica lliure.

Des de l’organització es constata la filosofia d’una trobada pictòrica l’objectiu prioritari de la qual radica a oferir una jornada de convivència i diversió amb la pintura com a estendard. “No es tracta d’un concurs en què es nomena un jurat i s’entreguen premis, sinó d’una reunió d’apassionats per l’art”, expliquen des de Paleta i Pinzell.

Amb una tècnica totalment lliure, els pintors podran dedicar tres hores i mitja a la plasmació en els seus llenços de diferents paisatges, monuments i elements decoratius del nucli urbà i també del terme municipal. Paleta i Pinzell els suggerix un total de nou localitzacions en el fullet informatiu editat a este efecte, com les cases emplaçades fora del nucli urbà conegudes com Hort del senyor Juan i Hort del Metge Bosch, tres zones verds de la localitat i el propi mercat municipal, entre altres, encara que els participants tenen plena llibertat per a triar altres paisatges significatius relacionats amb Almussafes i el seu entorn.

Els artistes que ho desitgen podran disfrutar d’una menjar de germandat, després de l’entrega de les seues obres, que s’exposaran en una mostra col•lectiva en el Centre Cultural. La inauguració se celebrarà dimecres que ve 18 de maig i es podrà visitar fins al dimarts dia 24.

Categorías:CULTURA, NOTÍCIES