MEDI AMBIENT

Els alumnes de sisé de primària realitzen una excursió didàctica al parc Rural

Al voltant d’un centenar d’estudiants dels col•legis Almassaf i Pontet contribuïxen a la reforestació de la zona verda

Els xiquets sembren distintes espècies arbòries cedides pel consistori local

Esta eixida s’emmarca en la commemoració del Dia de l’Arbre 2017


La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Almussafes ha organitzat diferents activitats per a commemorar el Dia de l’Arbre i promoure l’educació i la conscienciació ambiental. Una d’elles ha sigut l’excursió, amb bicicleta i a peu, dels alumnes de sisé de primària al parc Rural, ubicat als afores del terme municipal. L’objectiu d’esta eixida ha sigut fomentar els hàbits de vida saludable entre els xiquets i ensenyar-los a preservar l’entorn. Un centenar d’escolars s’han desplaçat fins a la zona acompanyats per les directores dels col•legis, on han plantat 20 arbres d’espècies diverses. L’edil de Medi Ambient, Teresa Iborra, ha despedit al grup des de la porta del consistori, el punt de partida de la comitiva.

Amb motiu de la commemoració del Dia de l’Arbre el passat 31 de gener, la Regidoria de Medi Ambient ha dissenyat nombroses propostes didàctiques orientades a la sensibilització ambiental i la cura de l’entorn. Este matí i, acompanyats per les directores de les escoles Almassaf i Pontet, Amparo Medina i Estefanía Pastor, respectivament, un centenar d’estudiants de sisé de primària d’Almussafes s’han desplaçat, la majoria amb bicicleta i la resta a peu, fins al parc Rural de la població.

Els xiquets han disfrutat d’una interessant jornada a l’aire lliure on, a més d’esmorzar junts, han contribuït a la replantació d’un espai de la gran àrea municipal amb la sembra de 20 exemplars arboris d’espècies diverses: garroferes, anouers, tipuanes i sòfores.

Agents del cos de la Policia Local i voluntaris de la Protecció Civil han vetlat per la seguretat dels alumnes durant la divertida proposta mediambiental. D’altra banda i, com és habitual, l’ajuntament ha proporcionat el planter i els materials necessaris als col•legials i l’activitat ha estat supervisada pel personal de la brigada municipal.

La regidora de Medi Ambient, Teresa Iborra, ha despedit a la comitiva des de la porta de la casa consistorial, lloc des del qual han partit els xiquets al voltant de les 9.30 hores. “És molt important ensenyar als més xicotets la necessitat de respectar la natura i el lloc on viuen. La participació dels escolars en este tipus d’iniciatives els ajudarà a ser més compromesos i responsables en el futur”, explica. “Des de l’Ajuntament d’Almussafes creiem que és important que estos actes commemoratius incloguen la reforestació del nostre terme municipal i les nostres zones verdes. Esta excursió pot entendre’s com una altra estratègia d’aprenentatge”, conclou.

Categorías:MEDI AMBIENT, NOTÍCIES