NOTÍCIES

Almussafes, una de les 21 localitats protagonistes del RunCáncer 2017

La prova solidària, que constarà d’una caminada i una carrera, se celebrarà el 14 de maig

El municipi se suma a la tercera edició del major circuit europeu d’esta categoria


L’Associació Espanyola de la Lluita Contra el Càncer de València va aprofitar la celebració del Dia Mundial contra la malaltia, dissabte passat 4 de febrer, per a presentar el calendari d’esdeveniments solidaris que conformaran la tercera edició del RunCáncer. El municipi d’Almussafes se ‘vestirà’ de rosa i participarà en el major circuit de carreres i marxes solidàries d’Europa el pròxim 14 de maig. En concret, la localitat acollirà una de les 21 grans cites esportives d’este 2017 amb la celebració d’una carrera amb classificació i una marxa no competitiva.

La lluita contra el càncer s’ha convertit en un propòsit col•lectiu que, de la mà de l’AECC València, mobilitza cada any a més ciutats. La tercera edició del Circuit RunCáncer ha triplicat el nombre de municipis valencians participants, entre els quals es troba Almussafes. Les proves solidàries que es duran a terme en la localitat correspondran a la tercera cita del calendari esportiu establit per l’entitat. El consistori municipal convida tots els veïns a sumar-se de forma activa i saludable a este moviment mundial el pròxim 14 de maig.

RunCáncer passarà este 2017 per un total de 61 poblacions repartides per les comarques valencianes, com Almussafes, Xàtiva, Alfafar, Sagunt, Gandia, Silla, Torrent o Paterna en el seu objectiu de promoure els hàbits saludables i, a través d’ells, recaptar fons per mitjà de les inscripcions solidàries per a finançar projectes d’investigació contra esta malaltia.

El calendari contra el càncer estarà integrat per 21 proves competitives amb les carreres RunCáncer, que també comptaran amb les seues respectives marxes. Estes proves tindran un recorregut establit d’entre quatre i huit quilòmetres i suposaran, a més, l’al•licient competitiu i solidari amb les seues inscripcions de 5 euros per persona.

D’altra banda, altres 40 municipis col•laboraran amb les seues respectives marxes solidàries, que tindran un preu d’inscripció de 3 euros. El calendari d’esdeveniments s’obrirà el 26 de març a Xest i conclourà el 17 de desembre a Picassent. Les inscripcions podran efectuar-se pròximament en la web oficial del circuit RunCancer (www.runcancer.com) o a través del portal www.toprun.es.

Segons l’alcalde d’Almussafes, Toni González, el qual va acudir el passat 18 de gener a la presentació oficial de la tercera edició de ‘RunCáncer-Circuito AECC València’, el municipi continuarà aportant el seu òbol en estes iniciatives, “en les que portem implicant-nos diversos anys” per a visibilitzar la malaltia i col•laborar en l’obtenció de fons per a la seua investigació. “Hem aconseguit la meta fixada per a enguany, que era la de mobilitzar a més de 60 pobles del territori valencià tant física com econòmicament”, apunta. “Estem orgullosos que la localitat d’Almussafes haja sigut triada per a col•laborar en una causa tan especial”.

Així mateix, el 29 d’octubre els carrers de la ciutat de València s’ompliran d’esport i camaraderia durant un esdeveniment solidari de gran magnitud, el ‘València Contra el Càncer’, que oferirà distintes disciplines amb un format renovat i multidisciplinari.

Categorías:NOTÍCIES, SANITAT