ESPORTS

Els 17 millors jugadors del tenis adaptat espanyol es donen cita a Almussafes

La localitat acull el XXVI Campionat d’Espanya de Tenis en Cadira de Rodes

Després de l’organització de XVIII edicions de la Copa d’Espanya, el Club de Tenis Almussafes aconseguix el seu primer nacional Mapfre

La cerimònia d’obertura del campionat es va celebrar ahir dijous 31 de març i la clausura tindrà lloc diumenge que ve 3 d’abril


La vint-i-sisena edició del Campionat d’Espanya Mapfre de Tenis en Silla de rodes va arrancar ahir dijous 31 de març en les pistes municipals d’Almussafes. Durant tot el cap de setmana, els aficionats a la pràctica del tenis podran disfrutar d’esta especialitat esportiva adaptada, de la mà de les dèsset millors raquetes espanyoles. Després d’una trajectòria de díhuit edicions consecutives com a organitzador de la Copa d’Espanya i de l’Open Comunitat Valenciana de Tenis en Cadira de Rodes, el Club de Tenis Almussafes ha aconseguit un somni llargament perseguit: la concessió del seu primer nacional de tenis adaptat, un torneig per al que compta amb el suport de l’Ajuntament d’Almussafes i de les distintes federacions de tenis, així com el de l’administració autonòmica. De fet, el director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya, va acompanyar els jugadors durant la cerimònia d’obertura i els primers partits disputats d’ahir dijous, a més d’assistir a la presentació oficial de la competició, celebrada a partir de les 21 hores.

Fa dènou anys, Almussafes va obrir les seues portes al tenis en cadira de rodes de la mà del Club de Tenis, capitanejat pel seu president, Miguel Ribes. Durant els 18 anys d’història ininterrompuda com a organitzador de la Copa d’Espanya i Open de la Comunitat Valenciana d’esta especialitat esportiva, l’entitat esportiva ha aconseguit consagrar l’esmentat torneig com un dels més prestigiosos del calendari nacional i convertir el municipi en el bressol del tenis adaptat. Enguany s’ha servit la recompensa per part de la Real Federació Espanyola de Tenis al designar a Almussafes com a seu de la XXVI edició del Campionat d’Espanya Mapfre de Tenis en Silla de Rodes.

La cerimònia d’obertura va tindre lloc a les 19 hores d’ahir dijous 31 de març amb la visita a les pistes de tenis del director general de l’Esport, Josep Miquel Moya, el president de l’executiu, Toni González, i el regidor d’Esports, Pau Bosch. Una foto oficial, amb la Junta Directiva, les autoritats, els jutges i els jugadors del torneig va servir com a tret d’eixida per a una competició que consta d’un quadro individual, un altre de dobles i un tercer de consolació.

Tal com va constatar el president de la Federació de Tenis de la Comunitat Valenciana, Antonio Martínez, durant la gala oficial de presentació del torneig, celebrada a les 21 hores d’ahir dijous en l’hotel Tryp, “l’èxit de la competició està assegurat i avalat per una trajectòria impressionant del club de tenis Almussafes”. Precisament la Federació de Tenis col•labora en l’organització de l’esdeveniment esportiu, junt amb RFET (Real Federació Espanyola de Tenis), representada en la gala en la figura del seleccionador nacional, David Sanz, FESA (Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana), el director tècnic, de la qual Gabriel Melis, també va estar present en l’acte oficial, la FEDDF (Federació Espanyola d’Esports per a Discapacitats Físics) i la RFET (Real Federació Espanyola de Tenis).

El patrocini de l’Ajuntament d’Almussafes i d’una gran quantitat d’empreses locals i de les localitats de l’entorn són essencials per a l’èxit d’una competició nacional “que acollim en la nostra localitat amb gran honor, un èxit que no haguera sigut possible sense el compromís i esforç que durant els últims díhuit anys ha dut a terme nostre Club de Tenis Almussafes, en l’organització i consolidació de l’Open de Tenis que ha anat celebrant-se ininterrompudament en les nostres instal•lacions municipals i que ha aconseguit una notorietat evident i reconeguda des de les diferents federacions”, va assegurar el president de l’executiu, Toni González, durant la seua intervenció en la gala oficial que va reunir a més de 150 assistents, entre els que es trobaven els membres de l’organització, els jugadors i els patrocinadors.

Per la seua banda, el president del Club, Miguel Ribes, va agrair “el suport rebut per part de les institucions i, sobretot, als més importants, els jugadors que continuen confiant i assistint a Almussafes”, als que va recordar que l’associació està a la seua disposició per a resoldre totes les seues necessitats i facilitar la seua estada durant el campionat.

De moment la bona climatologia acompanya per a assegurar el bon desenrotllament del torneig que hui divendres i demà dissabte es disputa de 9 a 21 hores i durant el diumenge 3 d’abril acollirà les finals. A la de consolació, que es disputarà a les 10 del matí, seguirà la final individual de les 11 hores i la final de dobles, prevista per a les 12 del migdia.

Categorías:ESPORTS, NOTÍCIES