NOTÍCIES

El programa Pacient Actiu s’inaugura a Almussafes

Este matí, de 10 a 12.30 hores, la sala de conferències del Centre Cultural ha acollit la segona reunió del grup constituït, integrat per 15 persones

Les següents sessions, programades per a malalts crònics i cuidadors de pacients dependents, se celebraran tots els dijous en horari matinal


El programa Pacient Actiu, una iniciativa llançada per la Generalitat Valenciana per a millorar el benestar dels pacients crònics i els seus cuidadors, va arrancar el passat 22 de maig a Almussafes. Este matí, de 10 a 12.30 hores, el grup de treball recentment creat s’ha donat cita en la sala de conferències del Centre Cultural per a continuar amb els tallers pràctics que s’estendran per un període de sis setmanes consecutives. Un total de 15 persones, tant ciutadans que presenten alguna malaltia crònica com cuidadors de malalts dependents, compartixen coneixements i experiències dirigits per un tutor i pacient actiu.

El departament de Benestar Social del consistori d’Almussafes ha col·laborat en la posada en funcionament d’esta iniciativa, dissenyada per a ajudar els veïns amb malalties cròniques a aconseguir una major qualitat de vida. Després de la presentació, el passat dia 16, d’este projecte oferit per l’ens autonòmic, un total de 15 interessats es van inscriure en les activitats formatives sobre les quals s’articula el programa.

A les 10 hores del matí del dilluns dia 22 es va inaugurar a Almussafes Pacient Actiu, un servei que es desenrotllarà durant sis setmanes seguides en sessions de dos hores i mitja tots els dijous en horari matinal. La sala de conferències del Centre Cultural és la seu del curs, que està impartit per un pacient amb malaltia crònica.

Des de la passada setmana, un grup conformat per 15 veïns, entre ells persones afectades per diverses malalties cròniques i cuidadors de pacients dependents, treballen de forma conjunta per a compartir experiències i millorar les seues habilitats per mitjà de tallers entre iguals.

Pacient Actiu està concebut com un instrument de suport per a ensenyar als malalts a adquirir un millor autoatenció de la seua salut i obtindre xicotets canvis que els ajuden a resoldre conflictes, manejar el dolor, augmentar el nivell d’activitat física, controlar el seu estat d’ànim i adequar la seua alimentació.

A més, entre les finalitats del pla també sobreïxen el foment dels hàbits de vida saludables i la millora de la comunicació amb els professionals sanitaris perquè es puguen complir de forma efectiva les recomanacions i tractaments i aprofitar així els recursos sanitaris amb eficiència.

Categorías:NOTÍCIES, SANITAT