ASSOCIACIONS

El parc Central d’Almussafes acull aquest diumenge un esmorzar popular solidari

Organitzat per l’Associació de Mestresses de Casa i Consumidors Tyrius, se celebrarà a les 9.30 hores i està obert a tota la ciutadania

 

Tot el recollit amb els tiquets, que encara estan disponibles, es destinarà a l’Associació de persones amb lesió medul·lar i altres discapacitats físiques


L’Associació de Mestresses de Casa i Consumidors Tyrius d’Almussafes celebra aquest diumenge 6 d’octubre a les 9.30 hores un esmorzar popular en el qual es recaptaran fons per a ASPAYM, Associació de persones amb lesió medul·lar i altres discapacitats físiques de la Comunitat Valenciana. Els tiquets per a participar en aquesta trobada, que forma part dels actes organitzats amb motiu del 9 d’Octubre, estan a la venda en la parada de Mª Carmen del Mercat Municipal.

Aquest diumenge 6 d’octubre a les 9.30 hores se celebrarà, per tercer any consecutiu al parc Central d’Almussafes, l’esmorzar popular programat dins dels actes de commemoració del 9 d’Octubre. Organitzat per l’Associació de Mestresses de Casa i Consumidors Tyrius en col·laboració amb l’Ajuntament de la localitat, la recaptació per la venda de tiquets es destinarà íntegrament a ASPAYM, Associació de persones amb lesió medul·lar i altres discapacitats físiques de la Comunitat Valenciana.

Aquelles persones que vulguen participar en l’esdeveniment encara estan a temps d’adquirir les seues entrades, que es venen per tres euros en la parada de Mª Carmen del Mercat Municipal. L’esmorzar, que inclou entrepà, creïlles fregides, cacauets, olives, beguda, coca i mistela, està sufragat íntegrament pel consistori municipal, raó per la qual és possible dedicar tots els diners aconseguits a aquesta causa solidària.

“No conec un pla millor per a un matí de diumenge que gaudir de la companyia dels nostres conciutadans al voltant d’una taula amb productes valencians mentre contribuïm a millorar la qualitat de vida de les persones afectades per aquest tipus de malalties”, assegura el regidor de Cultura, Alex Fuentes, qui anima a la població “a inscriure’s per a continuar demostrant que som una localitat preocupada pel benestar de la societat”.

Després de dedicar la recaptació en 2017 a l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres demències de Benifaió, Almussafes i Sollana (AFABALS) i en 2018 a l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), enguany l’Associació de Mestresses de Casa i Consumidors Tyrius s’ha decantat per ASPAYM. Durant el matí s’espera la presència d’un responsable de l’entitat per a recollir el donatiu final.

ASPAYM

Fundada en 1982 i declarada d’utilitat pública, l’objectiu de l’Associació de persones amb lesió medul·lar i altres discapacitats físiques de la Comunitat Valenciana és ajudar a millorar la qualitat de vida i aconseguir la plena integració en la societat dels seus membres, lesionats medul·lars i grans discapacitats físics.

Per a això, realitzen xarrades en les quals es tracten temes relacionats amb les malalties, visites a hospitals a persones que les pateixen i jornades per a augmentar els coneixements en la matèria i aconseguir un major nivell d’integració en la societat. Així mateix, entre les iniciatives desenvolupades també es troben programes d’atenció personal a domicili, de teràpia ocupacional, consultes de medicina natural i infermeria i excursions i eixides de grup per a promoure l’oci.