CELEBRACIONS

Almussafes celebra el Dia del Patró de la Policia amb un lliurament de reconeixements

La Policia Local de la població homenatja públicament en un acte a 13 agents, 3 voluntaris de Protecció Civil, 2 institucions i un particular

 

L’Ajuntament també distingeix a tres policies acabats de jubilar per la professionalitat demostrada durant la seua trajectòria

 

La sala de plenaris de la casa consistorial ha acollit hui, dijous 3 d’octubre, la cerimònia, que ha conclòs amb una fotografia de grup


Tretze agents de la Policia Local, 3 voluntaris de Protecció Civil, 2 institucions i un particular han sigut homenatjats hui, dijous 3 d’octubre, durant la celebració de l’acte amb el qual l’Ajuntament d’Almussafes ha commemorat el Dia del Patró de la Policia. Els reconeixements s’han entregat a la sala de plenaris de l’edifici consistorial durant un acte presidit per l’alcalde, Toni González, l’inspector cap de la Policia Local, Ernesto Serrano, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Jaime Wic, en el qual també han participat el tinent del Lloc Principal de la Guàrdia Civil a Almussafes, Javier Muñoz, el comissari cap de Xàtiva i membre del comité de l’IVASPE, Antonio Collado, i el responsable de la Policia Local de Benifaió, Julio Doménech.

Homenatjar i agrair públicament la labor realitzada per tots els cossos de seguretat del municipi, i especialment la de la Policia Local (PLA), és l’objectiu de l’acte que cada any s’organitza des de l’Ajuntament d’Almussafes coincidint amb el Dia del patró de la Policia, la festivitat dels Àngels Custodis. La convocatòria, en la qual també es reconeix davant la població el suport que brinden de manera voluntària i desinteressada la ciutadania i altres entitats i organismes, s’ha desenvolupat hui, 3 d’octubre, a la sala de plenaris de l’edifici consistorial.

“Aquests premis, distincions i condecoracions són autèntics símbols que posen en valor la dedicació i impagable responsabilitat amb la seguretat ciutadana que protagonitzeu no solament els policies locals, sinó també la nostra ciutadania a nivell particular i altres cossos i forces de seguretat que opereu al nostre poble”, ha destacat durant la seua intervenció l’alcalde, Toni González. El primer edil ha sigut l’encarregat d’entregar les distincions al costat de l’inspector cap de la Policia Local, Ernesto Serrano, i el nou regidor de Seguretat Ciutadana, Jaime Wic.

 

Felicitacions a agents

A més de felicitar públicament a tot el cos per haver rebut diversos agraïments veïnals per ajuda humanitària en domicilis i via pública a persones d’avançada edat, des d’aquest departament municipal s’ha volgut agrair de manera específica el treball de tretze agents. A Jacob Romero Sala se l’ha reconegut la labor realitzada en el servei d’ADN caní i en les classes d’educació i reeducació viària per a persones adultes i joves. Per part seua, de l’agent Luís Montes Fernández s’ha destacat la seua tasca en la Unitat Administrativa, així com la seua coordinació en els programes EMPUJU i EMCUJU en la Policia Local.

En el cas de l’oficial Idelfonso Antonio España Linares, des del cos han volgut reconéixer la seua dedicació al programa EUROCOP i l’actualització al VINFOPOL quant a adaptació d’actes i diligències al programa policial i a la legislació vigent, mentre que les seues actuacions en defensa de la llei i la seguretat ciutadana i la creació del grup de menors han sigut les raons que han portat als responsables de la PLA ha reconéixer públicament el treball de Mireia Roig Signes. Així mateix, Bruno Meneses Oliver ha sigut condecorat per la seua dedicació professional durant aquests anys i per les seues nombroses actuacions en defensa de la llei i de la seguretat ciutadana.

Les actuacions més excel·lents de l’any també ha sigut objecte de reconeixement. En aquest apartat, s’ha felicitat a Luis Antonio Martínez Vidal i Luis Miguel Molina Gómez per la detenció d’una persona quan intentava agredir a un veí, a Pedro Martí Martínez i Miguel Guixot Aleixos pel suport en una intervenció d’importància efectuada per la Policia Local de Benifaió, Idelfonso Antoni España Linares i Ricardo Mogort Meseguer per la detenció d’una persona quan intentava fugir del robatori d’un habitatge carregat amb efectes personals i el vehicle dels propietaris, Enrique José España Linares per la seua actuació en l’obertura d’un habitatge on havia quedat un bebé atrapat, Magdalena Valcárcel Gómez per una intervenció amb gossos perillosos que van agredir a un veí i Álvaro Antonio Collado López per la seua participació en una intervenció sanitària que va evitar que s’agreujaren les conseqüències per a la persona afectada.

 

Protecció Civil i particular

A aquests agraïments cal sumar les felicitacions dirigides a persones i institucions alienes al cos policial municipal. D’aquesta forma, la PLA ha volgut destacar mitjançant una mètopa la col·laboració de Juan Antonio Ballester Sala com a conductor de la grua del servei MAFRE en l’assistència a un vehicle policial que va quedar atrapat en un episodi de gota freda. També tres voluntaris de Protecció Civil han rebut la seua corresponent condecoració. José A. Ferrá Pérez ha sigut distingit per la seua dedicació a l’agrupació durant més de 10 anys, Jesús González Gómez pel seu treball en la coordinació de les col·laboracions de l’entitat i per les seues funcions de cap de logística en la mateixa i Rafael Saera Pérez per la seua contribució a Protecció Civil durant més d’una dècada.

 

Institucions i jubilacions

Finalment, el cos de seguretat d’Almussafes també ha volgut reconéixer públicament durant l’acte, en el qual ha estat present el comissari cap de Xàtiva i membre del comité de l’Institut Valencià de Seguretat Pública (IVASPE) Antonio Collado, el suport demostrat durant l’últim any per part de la Guàrdia Civil de la població i la Policia Local de Benifaió en la realització de controls periòdics de droga, alcoholèmia, documentació i antiterrorisme, així com en qualsevol actuació en la qual s’ha sol·licitat la seua col·laboració. El tinent del Lloc Principal de la benemèrita a Almussafes, Javier Muñoz, i el responsable de la Policia Local de Benifaió, Julio Doménech, han recollit els seus respectius guardons.

Aprofitant l’acte, l’Ajuntament d’Almussafes també ha volgut felicitar davant les persones assistents a tres agents jubilats recentment després de més de tres dècades de servei públic policial en el municipi. José Antonio Guisado Pérez ha format part del cos durant 34 anys i José Fernández Recuenco i José Vicente Aguado Ponce durant 38. En els tres casos el consistori ha volgut recordar “la impecable i provada professionalitat demostrada al llarg de la seua trajectòria professional en les tasques policials dutes a terme en el si de la nostra administració local”.

A més del president de la corporació municipal, que ha ressaltat “la provada valia i professionalitat dels agents al capdavant dels diferents serveis i programes en benefici de la nostra comunitat”, han pres la paraula durant la celebració el cap de la Policia Local, Ernesto Serrano, el tinent de la Guàrdia Civil, Javier Muñoz, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Jaime Wic. Una foto de família de les autoritats presents amb les persones condecorades ha servit per a posar el fermall final a un esdeveniment en el qual un any més s’ha ressaltat el paper decisiu de les forces i cossos de seguretat en la vida de la ciutadania.