NOTÍCIES

El gerent del Departament de Salut de la Ribera i l’alcalde d’Almussafes acorden noves vies de col•laboració

Ajuntament i Hospital tanquen l’acord per al cofinançament del transport a l’Hospital de la Ribera


Després del seu recent nomenament com a gerent del Departament de Salut de la ribera, el Dr. Javier Palau es va reunir fa dos setmanes amb l’alcalde d’Almussafes, Toni González, continuant amb la ronda de trobades amb els primers edils de la comarca de la Ribera. Durant la reunió, a la que també va assistir el regidor de Sanitat de l’ajuntament, Faustino Manzano, es van revisar diversos aspectes en matèria de salut i es van estudiar vies de col•laboració entre ambdós ens. No obstant això, l’assumpte primordial va ser el tancament de l’acord de cofinançament del transport públic a l’Hospital de la Ribera, amb la finalitat de millorar la freqüència dels viatges i en unes franges horàries coincidents amb els horaris de les visites amb els especialistes sanitaris.

En breu, els veïns d’Almussafes veuran solucionada, definitivament, la deficiència que durant els últims anys ha afectat l’itinerari de mobilitat sanitària de la població, un servici de transport públic de viatgers dependent de la Generalitat Valenciana i la concessió del qual manté l’empresa Autobusos Buñol, S.L., que no s’ajusta a la demanda real de la ciutadania.

Cada vegada menys viatges i en franges horàries poc adequades per a ser atés en les consultes sanitàries han minvat les necessitats desplaçament dels almussafenses, una carència reiteradament constatada i denunciada per part del propi ajuntament i els usuaris que el consistori municipal porta cobrint, de manera temporal, des del mes d’abril del 2015, amb un servici gratuït de taxi que trasllada els veïns a l’Hospital de la Ribera o, excepcionalment, a l’Hospital que la Conselleria de Sanitat els haja assignat, via subvenció.

“Es tractava d’una solució temporal, per la qual cosa res més assumir l’alcaldia vaig iniciar els contactes amb els responsables autonòmics en matèria de sanitat per a articular i tancar un acord definitiu que done resposta a la demanda real de transport de la nostra ciutadania, un projecte que concretarem i del que informarem fil per randa durant les pròximes setmanes i que passa pel cofinançament del servici”, comenta el primer edil.

Este assumpte que González qualifica com “prioritari per a Almussafes”, es va tractar durant la trobada mantinguda pel president de l’executiu i el nou gerent del Departament de Salut, el Dr. Javier Palau, fa pocs dies en el despatx de l’alcaldia.

El Dr. Palau va aprofitar la trobada per a remarcar-li a l’alcalde el compromís de Ribera Salut per a donar als ciutadans del municipi un alt nivell de prestació, tant en l’àmbit assistencial com de promoció de la salut. En este sentit, el gerent es va comprometre a potenciar les accions de promoció en matèria oncològica a Almussafes i a la participació activa de professionals del Departament en la Setmana de la Salut que promou el consistori municipal i que enguany se celebrarà en el mes de maig.

El Dr. Palau ha assumit la gerència del Departament de Salut de la Ribera, després de demanar una excedència a l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe, on ocupava el càrrec de director mèdic.

Categorías:NOTÍCIES, SANITAT