CULTURA

El festival de curts en llengua de signes d’Almussafes se celebrarà dissabte que ve

El jurat ja ha assignat els quatre guardons i la fallada es farà pública durant l’acte

Dels 17 treballs presentats al certamen, un total de 6 curts han sigut seleccionats com a finalistes


Dissabte que ve, 3 de juny, Almussafes es convertirà en la seu del cine sense barreres per mitjà d’una mostra cinematogràfica en llengua de signes en què poden participar tant persones sordes com oients. Després de la preselecció de candidatures per part d’Almussord i la posterior entrega de les mateixes al jurat, conformat pel director adjunt de Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), José Luis Moreno, l’edil de Cultura, Teresa Iborra, el tècnic i gestor cultural d’Almussafes, José María Bullón, i dos membres de l’entitat local Almussord, ahir dilluns, a les 17 hores de la vesprada, els jutges es van reunir per a deliberar sobre els millors films. El comité farà pública la corresponent fallada durant el festival del dissabte, en el que es projectaran un total de sis curts, triats també pel propi tribunal. A més, durant l’assemblea d’ahir es van assignar els quatre premis en les categories de millor actor, millor actriu, millor director i millor curtmetratge.

Almussafes es prepara per a viure un esdeveniment cultural sense precedents en la història del municipi. El dissabte que ve, 3 de juny, tots els ciutadans estan convidats a assistir al festival de curts en llengua de signes que ha promogut l’agrupació local Almussord. El Centre Cultural acollirà el certamen, que s’inaugurarà a les 17 hores amb l’obertura que protagonitzarà el president de l’associació, Jorge Fernández, i continuarà amb el visionat de les sis pel·lícules seleccionades pels jutges d’entre els 17 treballs presentats. A més, durant l’acte s’emetrà la fallada del concurs i es desvelaran els noms dels guanyadors de les diferents categories. El director adjunt de Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura atorgarà el premi al millor director de la mostra, l’alcalde d’Almussafes concedirà el reconeixement al millor curt, la regidora de Cultura adjudicarà el llorer a la millor actriu i, finalment, el president d’Almussord repartirà el guardó al millor actor del concurs.

“Des de l’ajuntament continuarem brindant tot el nostre suport a les propostes culturals que responguen a les necessitats i les inquietuds dels nombrosos col·lectius que integren este poble. Convidem els ciutadans a sumar-se a una activitat amb què entre tots aconseguirem visibilitzar a les persones sordes en la nostra societat”, destaca el primer edil, Toni González.

El consistori d’Almussafes recorda els veïns que es tracta d’una iniciativa sense precedents, ja que és la primera vegada que la localitat celebra un certamen per a sords i oients en què ambdós grups tenen cabuda com a participants i també dins del comité avaluador. L’entrada per a assistir a l’esdeveniment està fixada en 5 euros i la projecció dels curts tindrà una duració aproximada de 100 minuts.

El certamen en llengua de signes organitzat per l’entitat de persones sordes d’Almussafes naix amb l’objectiu d’obrir nous mons de comunicació a través de la pantalla i derrocar els murs encara existents entre sords i oients. Per a presentar-se al mateix, els participants van complir amb els requisits de ser majors d’edat i utilitzar en els seus treballs, tots ells recents, la llengua de signes. A més, les cintes havien d’estendre’s entre un i vint minuts i estar tant ensignades (filmades en llengua de signes) com subtitulades.

El festival compta amb la col·laboració de l’ajuntament i l’Institut Valencià de Cultura i la quantia dels premis està fixada en 500 euros per al curt guanyador i un diploma commemoratiu en cas del segon finalista, el millor actor, la millor actriu i el millor director.

Categorías:CULTURA, NOTÍCIES