COMUNICACIÓ

El Consell de la Infància i l’Adolescència d’Almussafes celebra eleccions el pròxim dilluns

Les urnes s’instal·laran en els tres centres educatius de la població perquè l’alumnat trie als seus representants en aquest organisme consultiu

La sessió constitutiva se celebrarà el dijous 20 de febrer a la sala d’actes del Centre Cultural, on es donarà continuïtat al projecte


El dilluns 17 de febrer, els CEIP Almassaf i Pontet i l’IES Almussafes celebraran eleccions per a fer efectiva la renovació del Consell de la Infància i l’Adolescència del municipi. A aquesta segona convocatòria s’han presentat 71 xiquets, xiquetes i adolescents, 19 més que en 2017, una cosa que per a la regidora Belén Godoy és conseqüència “del treball realitzat durant aquest temps pels i les valentes” que han integrat fins ara l’organisme. La constitució del consell serà el dijous 20 de febrer en el Centre Cultural, on se’ls donarà la benvinguda.

El procés per a la renovació del Consell de la Infància i l’Adolescència d’Almussafes afronta ja la seua recta final amb la celebració d’eleccions en els tres centres educatius de la localitat. Un total de 71 xiquets i xiquetes d’entre 8 i 16 anys han decidit optar a un dels 27 llocs d’aquest organisme, 19 més que en 2017. “El resultat del treball realitzat durant aquest temps pels i les valentes que es van presentar en l’anterior convocatòria ha fet que augmente l’interés per voler col·laborar amb aquesta iniciativa impulsada pel consistori per a donar visibilitat a les inquietuds i necessitats d’aquest col·lectiu i augmentar la seua implicació en la presa de decisions polítiques al voltant de qüestions que els concerneixen directa o indirectament”, afirma la regidora responsable de Joventut, Belén Godoy.

El Consell de la Infància i l’Adolescència d’Almussafes celebra eleccions el pròxim dilluns

Les urnes romandran obertes el dilluns 17 de febrer en els tres centres educatius de la població i l’alumnat podrà marcar en les paperetes de votació elaborades per a l’ocasió fins a cinc noms en el cas del CEIP Almassaf, dos en el del CEIP Pontet i tres en el de l’IES Almussafes, xifra que varia en funció de la quantitat de candidatures presentades en cada col·legi. En aquest sentit, en el CEIP Almassaf s’han registrat 16 candidatures en 3r de Primària, 19 en 4t de Primària, 14 en 5é en Primària i 8 en 6é de Primària. En el CEIP Pontet opten a un lloc tres joves de 3r i 4t de Primària i cinc de 5é i 6é de Primària. Finalment, en l’IES Almussafes són tres de 1r i 2n d’ESO i altres tres de 3r i 4t d’aquesta mateixa etapa acadèmica. El passat 5 de febrer, el Centre Cultural va acollir una reunió informativa en la qual es va explicar tot el procés i els passos a seguir per a formar part del Consell i, paral·lelament, l’Ajuntament va dur a terme una campanya de comunicació per a donar a conéixer el procés.

Després del recompte de vots, la constitució del nou Consell es durà a terme el dijous 20 de febrer en una sessió extraordinària en la qual es donarà la benvinguda als seus 27 representants, als qui se’ls entregarà una còpia de l’acta de regidor i una carpeta amb material perquè puguen desenvolupar les seues noves funcions com a membres d’aquest organisme consultiu que ha col·laborat en la presa de decisions relatives a projectes municipals com la reforma del parc Central, on es va instal·lar una tirolina després de la seua petició, la remodelació de les Piscines o la programació cinematogràfica del passat estiu. “En aquesta línia seguirem a partir d’ara, plantejant problemes perquè opinen sobre ells i aporten possibles solucions que seran escoltades pel ple del consell, que novament estarà constituït per persones de diferents àmbits relacionats amb la infància”, recorda Godoy.