CULTURA

El Club d’Escacs d’Almussafes organitza diversos cursos per a la temporada 2019-2020

S’imparteixen els dilluns a la sala de reunions del Pavelló Poliesportiu Municipal i tenen un preu de 25 euros al trimestre


El Pavelló Poliesportiu Municipal d’Almussafes acull des d’aquest mes d’octubre i fins al pròxim juny les classes organitzades pel Club d’Escacs locals sobre aquesta disciplina. Els horaris de les sessions, que s’imparteixen tots els dilluns, s’han establit en funció del nivell de l’alumnat (iniciació, intermedi i superior) i tenen un cost de 25 euros. L’Ajuntament de la població porta més de dues dècades donant suport a les iniciatives relacionades amb aquesta activitat.

Almussafes porta més de dues dècades incloent els escacs dins de la seua àmplia oferta d’activitats a través de la programació de diferents tornejos i ‘open’. L’afició generada al llarg d’aquests anys amb la celebració d’aquestes trobades ha desembocat en la creació d’un Club d’Escacs que amb l’inici de la temporada 2019-2020 ha decidit convocar tres cursos sobre aquesta disciplina per a difondre-la entre el veïnat.

Des d’aquest mes d’octubre i fins al pròxim juny, l’entitat impartirà tots els dilluns a la sala de reunions del Pavelló Poliesportiu Municipal classes en les quals les persones participants aprendran a desembolicar-se amb soltesa en el tauler blanc i negre. Amb un preu de 25 euros al trimestre, s’oferiran sessions dels nivells d’Iniciació (17 a 18 hores), Intermedi (18 a 19 hores) i Superior (19 a 20 hores).

L’associació recorda que els escacs aporten nombrosos beneficis a les persones que els practiquen. Així, destaca que uneix a les persones, ensenya a guanyar i perdre, ajuda a la infància, afavoreix la concentració, és una eina educativa, desenvolupa la creativitat, augmenta l’autoestima, incrementa la capacitat de resoldre problemes, exercita el cervell i contribueix a la tranquil·litat.