FESTES

El Centre Cultural Andalús d’Almussafes celebra la seua sèptima romeria en la localitat

L’entitat va aprofitar la jornada per a mostrar als veïns part de les tradicions més arrelades en el sud

La comitiva es va traslladar des de la seua seu fins al Parc Rural realitzant parades en el Parc Central i la Residència i Centre de Dia


Més d’un centenar de persones van participar ahir diumenge 28 de maig en la sèptima romeria organitzada pel Centro Cultural Andaluz d’Almussafes, que va portar als membres de l’entitat i a nombrosos invitats a recórrer el municipi al ritme dels balls més tradicionals d’Andalusia. Durant el seu desplaçament fins el Parc Rural, on van realitzar una dinar de germandat i una exhibició de doma de cavalls, els romers van parar en el Parc Central i en la Residència i Centre de Dia del municipi per a mostrar als almussafenys els cants i balls més tradicionals del sud.

Els integrants del Centro Cultural Andaluz d’Almussafes van dur a terme ahir diumenge 28 de maig un dels actes més colorits i festius de tots els que celebra l’associació durant l’any. Més d’un centenar de veïns de la localitat, entre els que es trobaven l’alcalde, Toni González, i les regidores de Cultura i igualtat, Teresa Iborra i Davinia Calatayud, a més de desenes d’invitats arribats de municipis pròxims, es van reunir per a realitzar la sèptima romeria organitzada per l’entitat.

Els participants van viure una intensa jornada amb eminent sabor andalús en què van poder mostrar als almussafenys la indumentària i la música típiques de la seua terra. Per a això, van recórrer el trajecte comprés entre la seua seu i el Parc Rural, realitzant durant el camí diverses parades per a portar la seua festa a distints espais del nucli urbà. Així, la comitiva va començar el dia amb la tradicional benedicció de la Verge del Rocío per part del capellà.

A continuació, la majoria d’ells a peu i altres a cavall, es van desplaçar fins al Parc Central, on van oferir distintes actuacions de ball i cant. Posteriorment, es van traslladar a la Residència i Centre de Dia “La Vila d’Almussafes”, on els residents van rebre amb sentits aplaudiments esta emotiva visita.

Després d’esta última parada, els romers es van dirigir fins al Parc Rural de la població, on es va desenvolupar la part final de la iniciativa. Durant la mateixa, es va oferir una exhibició de doma de cavalls i un dinar de germandat amb ball inclòs, que va servir per a clausurar la jornada.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES