FESTES

El barri del Pontet d’Almussafes celebra la festa de Sant Joan

Més de 450 veïns es van donar cita en el parc del Pontet en una vetlada que va conjugar art i gastronomia


Per vint-i-quatré any consecutiu, els veïns i veïnes de la zona del Pontet d’Almussafes es van reunir per a commemorar la Festa de Sant Joan, festivitat amb què es dóna el tret d’eixida a l’estiu. La cita va ser dissabte passat 18 de juny, en el parc del Pontet, àmplia zona verda que va permetre reunir a més de 450 assistents en un sopar de germandat multitudinària, així com en la tradicional ‘cremà’ de la foguera, y en la posterior discomòbil que va ambientar l’acte.

Més de 450 persones es van reunir en el parc Pontet, durant la jornada de dissabte passat 18 de juny, fidels a la tradició que es va iniciar l’any 1992 i que es troba plenament consolidada en el calendari anual. Uns dels principals senyals d’identitat de la celebració de la festa de Sant Joan d’Almussafes és el seu caràcter eminentment familiar. De fet des dels seus orígens, una comissió organitzadora integrada per membres de la comunitat veïnal de la zona assumix la responsabilitat de completar els preparatius per a assegurar l’èxit de la iniciativa.

L’envol va tindre lloc durant el matí, ja que els grups d’amics es van donar cita en el jardí municipal per a organitzar les seues taules i cadires en funció de les persones que esperaven reunir-se en el sopar de germandat, en la que cada veí es proveïx de la seua pròpia menjar i beguda, i que es va inaugurar oficialment a les 22 hores amb una traca. Després d’ella, es va triar al nou representant de la festa, a què denominen “Míster”, càrrec que enguany ha recaigut en Manolo Anales, qui ha arreplegat el testimoni del seu predecessor Vicente Pons. Precisament l’acabat de triar “Míster” va ser l’encarregat d’agarrar la metxa amb què es va disparar un xicotet castell de focs artificials i amb la que es va encendre la foguera que tots junts havien erigit prèviament amb les aportacions dels assistents.

L’Ajuntament d’Almussafes col•labora cada any en l’esdeveniment, amb la cessió de les taules i cadires així com en el reforç de la il•luminació de l’espai en què es desenrotlla tot l’acte. De fet, l’alcalde, Toni González, i alguns regidors de la corporació municipal van compartir amb els veïns esta vetlada popular i d’obertura del període estiuenc, en la que es respira un ambient de gran familiaritat i fraternitat.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES