FESTES

Centenars de xiquets gaudiren de la Calvacada de Reis de 2016

Regals, música i balls, els al•licients de la desfilada organitzada per l’Ajuntament d’Almussafes

L’animació professional i la participació ciutadana asseguren l’èxit de la iniciativa


Vesprada nit espectacular la del passat dimarts dia 5 de gener. Un any més, la iniciativa estrela de l’any nou d’Almussafes ha estat la Cavalcada dels Reis Mags de l’Orient, un acte oficial organitzat des de la Regidoria de Joventut de l’ajuntament, que ha aconseguit traslladar el món de la fantasia i la diversió fins a la localitat. Centenars de famílies es congregaren a partir de les 6 hores de la vesprada en els carrers del centre del casc urbà designats per al recorregut oficial, per tal de ser testimonis directes de la iniciativa, en què enguany han participat més de 160 representants d’entitats culturals i festives de la localitat.

La tradicional Cavalcada dels Reis Mags ha comptat, en esta nova edició, amb diversos grups d’animació de caràcter professional que, junt amb algunes entitats culturals i festives de la població, han estat els artífex d’una desfilada que congregà a més de 160 participants i centenars d’espectadors, la majoria xiquets, en els diferentes carrers del centre del casc urbà. Per a la regidora de Joventut, Davinia Calatayud, “ha estat una gran satisfacció veure l’emoció dels més menuts, que són els autèntics destinataris de l’activitat, i el compromís demostrat per les nostres associacions, a les quals els agraïsc públicament la seua col•laboració”.

L’espectacle “El jardín de los Cuentos”, amb ballarines disfressades de flors, actors que interpretaven a personatges de contes i una espectacular carrosa, aíxí com l’animació a càrrec de Pepa Pig, Bob Esponja i Los Minions, foren alguns dels al•licients de la desfilada màgica dels Reis, que donà començament a partir de les 6 de la vesprada des de l’esplanada del Centre Cultural i que, després de recórrer els carrers limítrofs al parc Central, tornà al punt de partida per a procedir a la seua clausura oficial.

A més de l’animació professional contractada i que portà la màgia als més menuts, la cavalcada tingué també com a grans protagonistes a una gran quantitat de veïns del poble representants d’entitats culturals i festives.

Els Dansaires del Tramusser obrien la desfilada, que amenitzaren amb diferents balls al llarg del recorregut pel centre del poble. A continuació, la Nativitat amb la madrina de les Clavariesses i el Clavari Major 2016, seguida de les joves que, vestides d’estreles, oferiren una divertida coreografia.

Així mateix, l’Associació de Discapacitats Som i Estem protagonitzà per primera vegada la Cavalcada de Reis d’Almussafes, en la qual també participaren els fallers de la Mig Camí.

Tancant l’espectacle el Jardín de los Cuentos, la Regina de les Festes i la seua Cort d’Honor i darrere els representants de la Falla La torre amb originals disfresses. Un espectacle de Dansa del Ventre, a càrrec de les alumnes de Patricia Leisa del pavelló ambientaba la desfilada amb balls de l’orient y de bollywood.

La Colla d’Al-mansaf posava la nota musical més tradicional a la cavalcada, que tenia com a grans protagonistes als Reis Mags Melxor, Gaspar i Baltasar, acompanyats cadascun d’ells dels seus pajes, y tancant la cavalcada, els personatges de Disney.

Finalitzat el recorregut i tal i com estableix la tradició local, l’alcalde, Toni González, va oferir el seu discurs de benvinguda als Reis Mags, apostant per la solidaritat i el treball conjunt i, a continuació Ses Majestats es dirigiren a tots els assistents, abans de procedir al repartiment de regals a tots els xiquets i xiquets a la mateixa esplanada del Centre Cultural.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES