EDUCACIÓ

Almussafes unix les matemàtiques amb el seu patrimoni local

Estudiants del centre de secundària participen en una ruta matemàtica per la localitat

El grup, integrat per 40 alumnes de tercer de secundària i les seues dos professores, ha completat el recorregut este mateix matí

La iniciativa, basada en el llibre “Rutes Matemàtiques per Almussafes. De l’IES a la Torre”, es va inaugurar el passat curs educatiu


40 estudiants de tercer de secundària de l’IES Almussafes han participat hui dimarts, 11 d’abril, en la segona edició del projecte, patrocinat des del Departament de Matemàtiques, que consistix en la realització d’una ruta matemàtica per la localitat integrada per un total de nou parades en edificis públics i zones verdes. Amb l’objectiu d’analitzar el patrimoni local amb ull matemàtic i en les seues mans el seu full de ruta, un exemplar del volum “Rutes matemàtiques per Almussafes. De l’IES a La Torre”, editat el passat any pel consistori municipal i redactat per les professores de matemàtiques, Beatriz Chofré i Marisol Parra, els estudiants han conjugat el descobriment del patrimoni artístic i mediambiental local, amb la pràctica dels conceptes matemàtics impartits al llarg del curs.

Els alumnes han dedicat tot el matí de hui dimarts 11 d’abril a completar l’itinerari plantejat en la ruta, el qual preveu un total de nou parades. L’eixida ha sigut sobre les 8.30 hores des del propi centre de secundària, i els alumnes, junt amb les dos professores autores del volum, han passat a continuació pel camp, el Centre de Salut, el Centre Cultural, l’Ajuntament, el parc Central, el carrer Major i l’església parroquial Sant Bartomeu, per a finalitzar als peus del monument històric de referència a Almussafes, la seua torre àrab Razef.

Durant el recorregut els estudiants han analitzat tots els objectes amb ulls matemàtics i, en cada una de les parades, han completat activitats, càlculs i problemes basats en els edificis públics o llocs d’interés assenyalats. Eixos de simetria, càlculs de volum, superfícies i altures o anàlisi de les figures geomètriques són només alguns dels exemples de les nombroses opcions matemàtiques plantejades en el llibre, que a més facilita informació detallada i concreta de les construccions i zones triades per a cada un dels nou destins incorporats en l’itinerari.

Categorías:EDUCACIÓ, NOTÍCIES