NOTÍCIES

Almussafes sol·licita especialitats i un servici d’ambulància amb motiu de la celebració de la seua III Setmana de la Salut

El primer edil, junt amb el director gerent del Departament de Salut de la Ribera, i el regidor de Sanitat inauguren les jornades sanitàries

L’atleta d’elit, Laura Méndez Esquer, invitada d’honor en l’acte d’obertura


Almussafes, va inaugurar oficialment a les 19 hores d’ahir dilluns 2 la seua tercera Setmana de la salut, un calendari d’activitats que, davall el lema “Almussafes, ciutat saludable”, abordaren un ampli palmito de temes relacionats amb l’activitat física i la salut, fins a diumenge que ve 8 de maig. El primer edil, Toni González, el director gerent del Departament de Salut de la Ribera, el doctor Javier Palau, el regidor de Sanitat, Faustino Manzano, i la directora de l’Àrea de Benestar Social, Laura Acuña, van presidir la cerimònia inaugural. La recuperació del servici d’ambulància per a la localitat, la concessió d’especialitats al seu centre de salut, la inclusió d’Almussafes en la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables, la posada en funcionament d’un servici de desfibril•ladors en els edificis públics i la imminent millora del transport sanitari van ser els principals assumptes tractats durant l’acte. Ja en la segona part, la protagonista va ser l’esportista local i multifondista d’elit, Laura Méndez, a qui van entrevistar quatre alumnes de sext de primària dels centres públics Pontet i Almassaf.

“Almussafes, ciutat saludable” és el lema de capçalera de la tercera edició de la Setmana de la Salut, una iniciativa municipal amb què l’ajuntament, a través de la seua Regidoria de Sanitat, aposta per activar i potenciar un estil de vida saludable entre tots els col•lectius de la població. El consistori municipal compte de nou amb la col•laboració de bona part dels establiments comercials de la localitat relacionats amb la sanitat, l’esport i l’agricultura, i amb la participació dels quatre centres educatius, del Departament de Salut de la Ribera i del Centre de Salut Pública d’Alzira, en el disseny d’una agenda d’activitats que conjugarà formació, esport i diversió fins a la pròxima jornada dominical.

Precisament l’acte d’obertura de la commemoració va tindre lloc a les 19 hores d’ahir dilluns 2 de maig en la sala d’actes del Centre Cultural. Més de mig centenar de veïns i veïnes van assistir a la inauguració oficial de la Setmana de la Salut 2016, un ambiciós programa amb què el consistori d’Almussafes defén i transmet els hàbits de vida saludables amb eslògans com “Ciutat saludable” “Activa’t” i “Activitat física i salut”.

L’alcalde, Toni González, va centrar la seua intervenció en tres qüestions de gran envergadura des del punt de vista sanitari. El cofinançament, junt amb l’Hospital de la Ribera, del servici de transport al mateix, el conveni del qual es formalitzarà en breu, així com la petició de l’Ajuntament d’Almussafes d’especialitats per al seu Centre de Salut i d’un servici d’ambulància propi, “estos dos últims projectes encara en fase embrionària i que confiem puguem convertir en realitat en els pròxims dos anys, ja que es tracta de dos reivindicacions històriques”, va destacar el president de l’executiu.

Per la seua banda, el doctor Javier Palau va informar de les principals polítiques de promoció de la salut que es desenrotllen des del Departament de Salut de la Ribera per a aconseguir impulsar el benestar ciutadà, com el pla d’atenció al pacient crònic, el pla estratègic de millora en oncologia i els de la lluita contra l’obesitat infantil i la violència de gènere, entre altres.

La recent adhesió de la localitat d’Almussafes a la Xarxa de ciutats espanyoles saludables, formalitzat l’acord de ple del passat 3 de març, va centrar la intervenció de Laura Acuña i l’edil de Sanitat va anunciar la posada en funcionament d’un nou servici sanitari en el municipi després de la inversió de més de 16.000 euros en la compra de tres desfibril•ladors que s’emplaçaran en les instal•lacions públiques en els pròxims mesos.

Conclosa l’obertura per part de les autoritats, l’estrela de la vesprada va ser l’esportista d’elit d’Almussafes, l’atleta Laura Méndez, que competix pel platges de Castelló i que en el 2015 es va adjudicar el títol de subcampiona d’Espanya de pista coberta en 3.000ml. La mediofondista, qui va ser entrevistada pels estudiants de sext de primària del CEIP Almassaf, Marta Lerma i Lidia Valbona, i els alumnes i esportistes de Kick Boxing del CEIP Pontet, Nerea Beltrán i Frank Núñez, va afirmar estar lluitant per aconseguir el seu somni de ser olímpica.

Igual que en les anteriors convocatòries, la cerimònia inaugural es va clausurar amb un berenar, amb la fruita com a protagonista, que es va servir en la cafeteria del Centre Cultural per a tots els assistents a l’acte.

L’agenda d’activitats de la setmana saludable monogràfica, que es clausurarà el diumenge 8 de maig, inclou seminaris de reanimació cardiopulmonar en tots els centres educatius, una àmplia diversitat de conferències i tallers impartits per prestigiosos professionals, trobades esportives, dos marxes, una d’elles escolar i contra l’obesitat infantil i l’obra oberta a tota la ciutadania, i una Fira de la Salut, que s’emplaçarà durant les jornades del dissabte 7 i diumenge 8 de maig, en l’Àgora del parc Central.
 

Categorías:NOTÍCIES, SANITAT