FESTES

Dansaires del Tramusser d’Almussafes proclama la seua Reina de maig

L’entitat va celebrar una festa en honor a Mar Sabater Salcedo diumenge passat dia 1


L’Àgora del parc Central d’Almussafes es va vestir de festa, a partir de les 18 hores de diumenge passat 1 de maig, per a acollir la cerimònia de proclamació de la Reina de maig, per part del Grup de dansa Dansaires del Tramusser. L’associació organitza esta festa, per segon any consecutiu, amb la finalitat d’anunciar l’arribada de la primavera amb balls i cantells autòctons entorn de la Reina de maig, enguany simbolitzada en la figura de la xiqueta i membre de l’entitat, Mar Sabater Salcedo.

Els integrants de l’associació, entre ells molts xiquets, van participar activament en una gran festa, en la que van invitar el públic assistent a sumar-se als diferents balls programats amb motiu de la celebració de la proclamació de la Reina de maig, també crida Maia, un càrrec que enguany ostenta Mar Sabater Salcedo, després de la seua entronització de diumenge passat 1 de maig.

Dansaires del Tramusser se suma, per segon any consecutiu, a la presentació davant del públic d’un ritu d’iniciació de la primavera, l’origen de la qual es remunta a les antigues festes primaverals romanes, segons les quals se solia col•locar un arbre a l’entrada del poble i es triava la xica més bonica, a la que es coronava per mitjà de cantells i balls. Expliquen des de l’entitat organitzadora de la festa que “la influència catòlica va substituir l’arbre verd per la Cruz, convertint-se esta festa en el que en l’actualitat coneixem com les Encreuaments de maig”.

L’Àgora del parc Central va ser l’escenari d’esta festivitat anunciadora de l’arribada de la primavera, en la que els assistents es van contagiar d’un ambient en què l’alegria i la diversió van estar servides.

Categorías:FESTES, NOTÍCIES