NOTÍCIES

Almussafes se suma als actes commemoratius del Dia Internacional del Càncer de Mama

L’edil de Benestar Social, Faustino Manzano, entre les autoritats municipals presents en l’acte que ha tingut lloc en el L’Hospital de la Ribera

“Mou fitxa. Guanya-li la partida al càncer”, el lema de la jornada d’enguany


El regidor de Benestar Social de l’Ajuntament d’Almussafes, Faustino Manzano, ha participat durant el matí de hui dijous 19 d’octubre, en els actes de celebració del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, organitzats des de L’Hospital de la Ribera.

L’Hospital Universitari de la Ribera ha celebrat, hui dijous 19 d’octubre, el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, que enguany 2017 s’ha presentat amb el lema “Mou fitxa. Guanya-li la partida al càncer”.

Durant l’acte, que ha comptat amb la presència de representants d’associacions de la comarca i juntes locals contra el càncer, així com del director gerent del Departament de Salut de la Ribera, Dr. Javier Palau, i el subdirector, Dr. Vicente Palop, s’ha incidit en la importància de la prevenció de la malaltia a través de l’assumpció d’hàbits de vida saludables.

Esta màxima s’ha plasmat en una original iniciativa de caràcter pràctic, que ha conjugat joc i conscienciació”, explica el Faustino Manzano. Precisament els representants de les associacions han simulat una partida de dames, que s’ha realitzat en el vestíbul principal del centre hospitalari. En l’escaquer gegant instal•lat a este efecte, les dames rosa, el color que representa al Dia Mundial i que portaven impresos factors de prevenció, han vençut a les fitxes negres, estes últimes amb factors de risc de patir un càncer.

L’objectiu primordial d’esta acció ha sigut el de conscienciar la població que, amb uns senzills hàbits de vida, com una alimentació saludable o la pràctica diària d’exercici, es pot previndre, en certa manera, esta malaltia, que afecta cada any a 200 dones de la nostra comarca”, ha assenyalat el Dr. Palau, qui ha afegit que “així i tot, en el nostre Hospital compta amb una elevada taxa de supervivència, que aconseguix ja el 84%”.

De fet, la mamografia digital 3D por tomosíntesis está permetent al Hospital Universitari de La Riberaaumentar un 20% la detecció de tumors de mamella, respecte a la mamografia convencional i, a més, en fases inicials.

Categorías:NOTÍCIES, SANITAT