NOTÍCIES

Almussafes repartirà 135.000 euros entre les empreses del Parc Industrial que contracten veïns d’Almussafes

Les ajudes a la contractació formen part el III Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació, dotat amb més d’un milió d’euros per a l’any 2016

L’alcalde, Toni González, i l’APPI reunixen a una trentena d’empresaris del polígon en una trobada informativa


El president de l’executiu d’Almussafes, Toni González, en col•laboració amb l’APPI (Associació de Propietaris del parc Industrial Rei Joan Carles I), s’ha reunit este mateix matí amb una trentena de gerents i responsables de Recursos Humans de les empreses emplaçades en el parc Industrial Rei Joan Carles I per a avançar-los les principals novetats aplicades a les Ajudes municipals a la Contractació, línia estratègica nombre 3 del model de foment de l’ocupació que es desenrotllarà durant tot el present any 2016 en el municipi. Amb l’objectiu d’aconseguir una major proporcionalitat de contractes de veïns i veïnes de la localitat en les companyies del polígon, el consistori d’Almussafes destinarà una dotació econòmica de 135.000 euros en subvencions directes a les empreses per la contractació de demandants d’ocupació empadronats en el municipi. Durant l’acte, el primer edil ha incidit en la necessitat estretir llaços de col•laboració per a implantar un programa formatiu conjunt que done resposta a les necessitats de les empreses i en la flexibilitat del pla, en les bases de redacció de la qual estan participant les comissions de treball del Consell Econòmic i Social i de la pròpia APPI. Així mateix, l’alcalde ha anunciat les accions que s’estan duent a terme des de l’ajuntament per a aconseguir una obertura cap a Europa, per mitjà de la inclusió de la localitat d’Almussafes dins de la Xarxa INNPULSO i la presentació imminent al Premi “Ciutat de la Ciència i la Innovació”, ambdós accions tendents a apostar per la modernització del parc industrial Rei Joan Carles I.

Toni González ha introduït la trobada amb els empresaris associats a l’APPI, destacant la rellevància del parc Industrial Rei Joan Carles I com un polígon de referència en el teixit empresarial de la Comunitat Valenciana, que compta amb quasi 19.000 afiliats a la Seguretat Social i en el que el nou Consell, després dels contactes directes amb el nou executiu d’Almussafes, està obert a implementar accions de millora en l’àmbit de les comunicacions, la logística i la formació.

En este sentit, el primer edil ha avançat la intenció de l’ajuntament de potenciar les infraestructures innovadores científiques, tecnològiques i socials, per mitjà de la presentació de la candidatura a la distinció «Ciutat de la Ciència i la Innovació 2015» del Ministeri d’Economia i Competitivitat, per la que es reconeix a les ciutats líders espanyoles que recolzen inversions en infraestructures que afavorisquen la sostenibilitat econòmica i milloren el patró de creixement basat en el coneixement i la innovació. “També volem integrar-nos en la denominada XARXA INNPULSO, Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació, com a fòrum de trobada de tots els ajuntaments distingits que permet definir i avançar en polítiques locals innovadores”, ha afegit. Amb ambdós accions, “pretenem obtindre fons europeus cofinançats que ens permeten apostar per la modernització del nostre polígon”.

L’avanç de les bases reguladores de les ajudes municipals a la contractació d’enguany ha centrat bona part de la trobada. Tant el president de la corporació, com la directora de l’Àrea d’Ocupació, Laura Acuña, i l’Agent de Desenrotllament Local de l’Ajuntament, Elena Baldoví, han explicat de manera detallada les millores que se’ls han aplicat a estes subvencions en el nou Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació, respecte als dos anteriors. En concret, el procés administratiu que hauran de completar els empresaris sol•licitants serà molt més senzill, no es requerirà un increment provat de la plantilla de treballadors per a beneficiar-se de l’ajuda, l’empadronament dels treballadors contractats passa de 2 a 1 any i se li aplica una escalada a les ajudes.

L’Ajuntament d’Almussafes compta amb una consignació pressupostària de 135.000 euros per al desenrotllament d’esta línia estratègica. A partir del pròxim mes de març i fins al 30 d’octubre, per cada contracte formalitzat amb un veí d’Almussafes desocupat, l’empresa podrà rebre un màxim de 3.000 euros. En el cas que el treballador siga dona, major de 45 anys o parat de llarga duració, la quantia econòmica màxima ascendirà a 3.500 euros i, finalment, per la inserció laboral d’una dona major de 45 anys, l’ajuda es xifra en un màxim de 3.700 euros.

Romina Moya representant de l’APPI ha assistit també a la trobada, en el que l’alcalde ha incidit en l’acord a què està arribant amb els empresaris en les diferents visites al polígon per a cofinançar un programa de cursos específics, a més de crear un marc de col•laboració entre el teixit empresarial d’Almussafes i l’IES, centre educatiu de referència en què, tal com hi ha assenyalat González, “es van a impartir noves especialitats a partir del pròxim curs, apostant per un model de formació professional dual”.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ