ECONOMIA

Almussafes reivindica a Brussel·les la necessitat dels fons de cohesió europeus

L’alcalde d’Almussafes participa des d’ahir dilluns en una visita d’alcaldes i regidors valencians a les principals institucions de la Unió Europea


Reivindicar la necessitat dels Fons de Cohesió de la Unió Europea és el principal objectiu de l’expedició d’alcaldes i representants municipals valencians que des d’ahir dilluns visita a Brussel·les les principals institucions europees. L’alcalde d’Almussafes, Toni González, forma part d’aquesta expedició, organitzada en un moment clau, “ja que s’estan començant a negociar els pressupostos de la Comissió Europea per al període 2021-2027, i en ells és imprescindible que s’incloguen les inversions necessàries perquè el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), en col·laboració amb els Ajuntaments, continue proporcionant importants ajudes per als nostres municipis”, exposa el primer edil.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Almussafes ha rebut enguany una important ajuda europea a través dels fons FEDER, per un import de 369.000 euros, que s’està destinant a les obres de rehabilitació de la Casa Ayora, en ple procés d’execució.

La reivindicació d’aquestes subvencions s’ha materialitzat amb l’adhesió per part del Consistori d’Almussafes al pacte europeu per l’ampliació dels fons de cohesió de la UE. Toni González va signar aquest pacte ahir dilluns, 26 de novembre, en la seu del Comité Europeu de les Regions (CdR), en presència del president del Comité Europeu de les Regions, Karl-Heinz Lambertz.

“Per al nostre municipi és crucial continuar rebent ajuda europea per als nostres projectes, i per a això durem a terme les gestions necessàries davant els organismes implicats. A més d’aquestes gestions, la visita a les principals institucions europees ens està sent útil per a conéixer de primera mà informació important per a Almussafes. De fet, una de les qüestions que hem consultat ha sigut sobre les conseqüències que podria tindre el brexit per al lliure trànsit de mercaderies i per a les importacions i exportacions de la factoria Ford del nostre municipi”, explica Toni González. “Per tot això i donada la importància de les qüestions a tractar, és d’agrair la invitació per part de la Unió Europea per a participar en aquestes jornades de treball, en un dels àmbits de decisió política més importants del món”, conclou el president de l’executiu.

Categorías:ECONOMIA, NOTÍCIES