MAJORS

‘Espai Gran’ d’Almussafes es reforça amb un servici gratuït de presa de tensió

La Regidoria de Majors suma esta prestació sanitària al programa municipal, que també compta amb un servici de transport


Almussafes, a 27 de novembre de 2018. Tan sols dos mesos després d’inaugurar la seua tercera temporada a Almussafes, el programa d’envelliment actiu de la població ‘Espai Gran’ s’amplia amb una nova prestació, l’objectiu de la qual és millorar la salut de les persones usuàries. Dos vegades al mes, una professional de la infermeria contractada a través del programa EMPUJU mesurarà la tensió arterial dels 20 majors inscrits en el curs 2018-2019 d’esta activitat setmanal, inclosa en el Pla Integral de Majors impulsat per l’executiu local.

El programa ‘Espai Gran’, que va nàixer al març de 2017 amb l’objectiu d’afavorir l’envelliment actiu del col·lectiu de majors d’Almussafes, no ha deixat de créixer des de la seua posada en funcionament. A més d’ampliar la seua periodicitat i d’incorporar un servici de transport gratuït per a facilitar l’assistència de les persones destinatàries de la iniciativa, totes elles majors de 70 anys, ara incorpora una nova prestació, consistent en la presa de la tensió dels assistents.

“El mesurament de la tensió arterial ha de ser realitzada amb assiduïtat, ja que tindre una hipertensió o hipotensió poden ser indicadors de patologies severes en les persones, per la qual cosa hem considerat com una molt bona opció incloure este control de la salut en el nostre programa”, explica la regidora de Majors, Paqui Oliver.

Divendres passat 23 de novembre, es va inaugurar el servici en la Llar del Jubilat, seu en què es desenrotlla la tercera edició “d’Espai Gran”, tots els dilluns, dimecres i divendres d’11 a 13 h. La professional de la Infermeria, Clara Calatayud, beneficiària del programa EMPUJU, procedirà al mesurament de la tensió arterial de les persones usuàries amb caràcter quinzenal.

Activitats lúdiques per a compartir el seu temps d’oci, excursions, tallers i sessions de cine són algunes de les opcions a l’abast dels i les assistents a este programa municipal que coordina la psicòloga, Flor Vidal.

Categorías:MAJORS, NOTÍCIES