NOTÍCIES

Almussafes reduïx en 101 la seua xifra de desocupats en tan sols un mes

Les polítiques d’ocupació impulsades per l’executiu local aconseguixen situar la taxa de desocupació en un 7,7%

Dels 590 parats existents al principi de la legislatura, la xifra registrada este mes d’octubre ascendix a 474


Almussafes ha conclòs octubre amb un descens de la seua taxa de desocupació en un percentatge de l’1,3% respecte al mes de setembre. En concret, dels 575 desocupats registrats en el SERVEF (Servici Valencià d’Ocupació i Formació) el passat mes de setembre, octubre s’ha tancat amb la xifra de 474, la qual cosa es traduïx en un total de 101 veïns menys en la busca d’un lloc de treball. La causa d’este gran descens de la taxa de desocupació, situada a hores d’ara en un 7,7% i que no es vivia des del principi de la crisi econòmica, “és el fruit – segons el president de l’executiu i regidor d’Ocupació – de les polítiques d’ocupació que hem desplegat des de la nostra arribada al govern municipal i amb les que hem aconseguit liderar la xifra de desocupació més baixa de tota la nostra comarca i també de l’àmbit estatal”.

El Servici Públic d’Ocupació ha fet públics, hui dimarts dia 8, les dades de la desocupació registrada en la localitat d’Almussafes a data 31 d’octubre del 2016. La xifra anunciada situa el nombre de desocupats en 474, la qual cosa es traduïx en 304 dones i 170 hòmens, enfront dels 575 amb els que la localitat va tancar el passat mes de setembre.

La inserció laboral d’un total de 101 veïns i veïnes durant l’últim mes, suposa un descens de la taxa de desocupació en un 1,3% i situa l’índex global de desocupació en un 7,7%.

Almussafes aconseguix així allunyar-se del percentatge de desocupació de la mitjana comarcal, en l’actualitat d’un 20,59%, així com de l’estatal, que ascendix a un 22,7%. “Per fi veiem reflectit el gran esforç en matèria d’ocupació que portem desenrotllant des del principi de la legislatura, en la que ja hem aconseguit completar tres plans d’ocupació, a més d’apostar per la indefinició dels contractes amb les ajudes a la contractació i als emprenedors i de donar una oportunitat laboral als nostres jóvens amb les beques que hem creat per als estudiants”, argumenta el president de l’executiu, Toni González. L’alcalde també assenyala que el Consell Econòmic i Social d’Almussafes, constituït recentment, és un fòrum de participació ciutadana que també col•labora amb l’Ajuntament en el desplegament de les distintes línies estratègiques del pla d’ocupació.

Este nou escenari en matèria d’ocupació suposa una reducció d’un 12% de la xifra global de desocupació respecte a la registrada en el mes de maig del 2015, que ascendia a 590 desocupats, a més de situar a Almussafes al capdavant de tota la comarca de la Ribera Baixa amb la taxa de desocupació més baixa, quasi 13 punts per davall de la mitjana de la resta de municipis i 15 punts menor que la desocupació global registrada en l’àmbit estatal.

“A pesar que les expectatives són excel•lents i ens trobem en la direcció adequada, l’equip de govern continuarà apostant durant els pròxims dos anys i mig per totes aquelles accions que ens permeten continuar reduint la taxa de desocupació”, afig González, el qual confia que s’estabilitze la situació de la factoria Ford i el parc industrial, ja que això ens va a permetre aconseguir un descens encara major en els pròxims mesos”. “La nostra responsabilitat amb els nostres ciutadans ens obliga a estar plenament compromesos amb el seu benestar i lògicament no disposar d’un lloc de treball és una autèntica tragèdia que no devem ni podem permetre”, conclou.

La desocupació més davall per grups d’edat

La reducció de la xifra de demandants d’ocupació s’ha produït en tots els estrats d’edat. De fet, els menors de 25 anys han passat de 64 a 39; els parats entre 25 i 44 anys, de 276 a 229; i, finalment, els majors de 45 anys, el grup d’edat amb més dificultats d’inserció laboral, de 235 a 206.

De l’anàlisi per sectors econòmics es desprén que dels 13 parats del sector agrícola registrats el passat mes de setembre, en l’actualitat existixen 8; de l’àmbit industrial s’ha passat de 110 desocupats a 86; de la construcció es registren 20 desocupats enfront dels 23 del passat mes; del sector servicis s’ha passat de 396 a 328 i, finalment els veïns sense experiència laboral i que han trobat un lloc de treball en l’últim mes han passat de 33 a 32.

Quant als nivells formatius, dels 474 desocupats d’Almussafes, 321 tenen un nivell de formació davall. De fet 3 parats no tenen estudis, altres 6 no han completat els seus estudis primaris enfront de 17 veïns que sí que ho han fet. Així mateix, 203 desocupats no tenen el títol de Graduat Escolar i altres 92 tan sols han completat la primera etapa d’Educació Secundària.

Finalment, amb un nivell de formació mitjà es registren 70 veïns desocupats i la resta dels 83 parats existents compten amb un grau superior o llicenciatura universitària.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ