MANTENIMENT i NETEJA

Almussafes lidera el reciclatge de paper i cartó en la Ribera

En 2018 es van recollir en el municipi 15,2 quilograms per habitant, xifra que el situa per davant de Cullera, Benicull, Alzira i Benimodo

En la llista elaborada pel Consorci Ribera i Valldigna, tan sols superen a la localitat en aquest apartat tres poblacions de la Valldigna


El Consorci Ribera i Valldigna, el servei de tractament de residus domèstics i de gestió d’ecoparcs en 51 municipis i 3 entitats locals menors, situa en un informe a Almussafes com el municipi de les dues comarques de la Ribera que més quilograms de paper i cartó per habitant va depositar en el contenidor blau en 2018. En la llista global, tan sols va ser superada per tres municipis de la Valldigna. L’executiu local insisteix en la importància de seguir en aquesta línia i anuncia la posada en marxa de noves iniciatives per a lluitar contra el canvi climàtic.

La ciutadania almussafenya cada vegada està més conscienciada de la necessitat de cuidar l’entorn a través de xicotets actes com la separació de residus en els diferents contenidors habilitats per a això en les vies públiques. De fet, aquest compromís amb el medi ambient ha portat a la localitat a convertir-se en la qual més paper i cartó va reciclar per habitant en les dues comarques de la Ribera al llarg de l’any 2018.

Concretament, el Consorci Ribera i Valldigna va comptabilitzar un total de 15,2 quilograms per persona, una xifra que supera les obtingudes en les poblacions de Cullera (13,5 Kg), Benicull de Xúquer (12,8 Kg), Alzira (12,3 Kg) i Benimodo (12 Kg). En el denominat ‘Top 10’, Almussafes tan sols ha sigut superada per tres municipis de la Valldigna.

“Aquest xicotet gest té molta més transcendència de la que pensem, ja que reciclar els nostres residus domèstics és una de les accions més importants que podem dur a terme cada dia per a cuidar el nostre entorn mediambiental”, assegura l’alcalde, Toni González.

Segons dades d’Ecoembes i Ecovidrio, en 2018 l’entitat va recollir quasi tres milions de quilograms d’envasos lleugers, paper, cartó i vidre, la qual cosa suposen 275 tones més que en 2015 i 1,22 quilograms més per habitant. A aquestes quantitats cal sumar també els 33 milions de tones de residus selectius computats en els ecoparcs, que durant enguany han sigut sotmesos a un important procés d’informatització per a millorar el seu funcionament i la recollida de dades.

 

Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia

Les campanyes impulsades a Almussafes amb l’objectiu de preservar l’entorn s’intensificaran en breu després de la signatura per part del consistori del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, “una iniciativa amb la qual es reafirma el nostre compromís per la defensa del medi ambient i que inclourà nombroses accions per a reduir les emissions de CO2 i el consum d’energia, però també per a incrementar el nombre d’arbres en tot el terme municipal i una ambiciosa campanya informativa amb la qual pretenem conscienciar a la població de tot el que ens juguem si no aconseguim frenar el canvi climàtic”, explica la regidora de Medi Ambient, Davinia Calatayud.