ESPORTS

A les portes d’una gran final

La partida definitiva del Trofeu Diputació de València de frontó s’ha presentat este dijous a l’Ajuntament d’Almussafes


El pròxim dissabte (18.00 hores) es resoldrà al Frontó José Ventura d’Almussafes el títol més rellevant de les tres parets valencianes, el del Trofeu Diputació de València de frontó. La final, que enfrontarà a De la Vega i Adrián contra Pere Roc II i Alejandro, ha estat presentada este dijous a l’Ajuntament d’Almussafes.

En l’acte han participat tres dels aspirants al títol. De la Vega el defensa perquè el va aconseguir en l’edició anterior, també en el frontó del seu poble. Però el pilotari d’Almussafes no creu que el factor canxa li siga especialment favorable i ni molt menys es considera favorit. “És un frontó on la pilota tira molt que a Pere Roc II i Alejandro els va molt bé. Haurem de fer-ho perfecte per a guanyar-los, però tinc a Adrián al costat i tenim les nostres opcions”, ha dit el vigent campió.

En el bàndol contrari, Alejandro també preveu una final complicada per al seu equip. “Ells hauran de fer la partida perfecta per a guanyar, però nosaltres també. Juguem contra l’estrella local, a qui admire com a jugador. De la Vega pràcticament no fa errades i té un company que sembla que és etern, que no s’acaba mai. En la fase regular vam guanyar, però esta és una partida diferent per ser una final. Estarà la televisió, hi haurà molta gent… En este tipus de partides no compta solament el nivell de joc que tens, sinó també la capacitat de controlar els nervis”, ha explicat el jugador de Paterna.

Per a Pere Roc II, la final és un repte, un pas més en el camí que el pilotari de Benidorm s’ha marcat per a arribar a ser el número u. “Vaig jugar fa dos anys la final, també a este frontó, i no va poder ser. Enguany és una altra final, un altre company, altres rivals i tinc moltes ganes, també perquè és un títol que em falta”, ha explicat.

 

Autoritats

La presentació ha començat amb la intervenció de l’amfitrió, Pau Bosch, alcalde en funcions de l’Ajuntament d’Almussafes i regidor d’Esports. “Últimament ens estem acostumant a estos actes perquè ja portem algunes edicions acollint la final i això és símptoma de què des de l’Ajuntament estem donant suport al nostre esport autòcton. Tenim una infraestructura que està al nivell de l’esdeveniment. Esperem tindre una bona final el dissabte i que guanyen els millors”, ha dit Bosch.

També ha participat en l’acte el directiu de la Fundació per la pilota valenciana, Joan Alepuz, que des de la seua posició de veí d’Almussafes ha recordat la gran tradició de pilota que existeix a esta localitat. Alepuz també ha valorat molt positivament la tasca que estan realitzant les diferents administracions perquè l’esport autòcton torne a ser un referent per a la societat valenciana i ha agraït la implicació de la Diputació de València i de l’Ajuntament d’Almussafes per a aconseguir-ho.

Un altre dels ponents ha estat José Ventura, gran impulsor de la pilota valenciana a Almussafes, que no ha pogut amagar la seua predilecció pel seu paisà en la final “encara que el més important és que siga una partida brodada”.

L’encarregat de tancar la presentació ha estat el màxim responsable de l’àrea d’Esports de la Diputació de València, Andrés Campos, que ha assenyalat la pilota valenciana com a “l’esport que la Diputació abandera amb més orgull perquè és el nostre”, ha dit.

De la lluita pel títol, Campos ha manifestat que “estem a les portes d’una gran final d’un trofeu molt consolidat per ser l’edició número catorze. La classificació ha estat molt ajustada i fins a l’últim moment no s’ha decidit el cartell de la final. Això parla del nivell que tenim, del que estem aconseguint entre tots i del gran treball que esteu fent”, ha comentat dirigint-se als pilotaris.

Categorías:ESPORTS, NOTÍCIES