NOTÍCIES

Almussafes inicia nous treballs urbanístics per a millorar l’accessibilitat

L’Ajuntament continua amb l’adequació d’encreuaments dels recorreguts que uneixen els equipaments i espais públics

En aquesta nova tanda d’intervencions el consistori inverteix 44.857,69 euros per a adaptar 14 guals per als vianants


Els carrers Benifaió, Sant Josep i Major i la Plaça Blasco Ibáñez d’Almussafes estan sent objecte aquests dies d’una intervenció urbanística per a adaptar un total de 14 encreuaments i convertir-los en accessibles. El projecte, que s’emmarca en el Pla Municipal d’Accessibilitat impulsat per l’Ajuntament de la població, s’ha adjudicat per 44.857,69 euros i té un termini d’execució de dos mesos. “A poc a poc es van complint els compromisos assumits en matèria d’accessibilitat, sense oblidar que es tracta d’un pla a llarg termini que inclou un gran nombre de mesures”, comenta la regidora d’Urbanisme, Davinia Calatayud.

El Pla Municipal d’Accessibilitat de l’Ajuntament d’Almussafes prossegueix el seu desenvolupament amb un nou projecte urbanístic l’objectiu del qual, igual que els anteriors en aquesta matèria, és adequar una sèrie d’encreuaments per a avançar cap a una millor accessibilitat en els recorreguts que uneixen els equipaments i espais públics.

En aquesta ocasió, el consistori inverteix un total de 44.857,69 euros de fons propis per a l’adaptació de 14 guals per als vianants situats als carrers Benifaió, Sant Josep i Major i en la Plaça Blasco Ibáñez. Les obres, que hui dimarts 11 de febrer s’està centrant en un punt situat en els voltants del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes, s’han adjudicat a l’empresa local Construcciones i Rehabilitaciones Tot Obra, S. L. per a la seua execució en un termini màxim de 60 dies.

Almussafes inicia nous treballs urbanístics per a millorar l’accessibilitat

“A poc a poc es van complint els compromisos assumits en matèria d’accessibilitat, sense oblidar que es tracta d’un pla a llarg termini que inclou un gran nombre de mesures”, assenyala la regidora d’Urbanisme, Davinia Calatayud. “Som conscients que les obres generen algunes molèsties, però són les que ens permeten gaudir després d’un nucli urbà més inclusiu per a totes les persones”, afirma.

Aquests guals per als vianants s’estan construint seguint les especificacions de la normativa d’accessibilitat per a l’eliminació de les barreres arquitectòniques, tant en el referent a mesures i rampes com en el paviment a utilitzar. En cadascun d’ells la solució s’adapta per a donar resposta als escolaments de la calçada i evitar interferir en la marxa de l’aigua. Per a això, tal com s’especifica en la memòria tècnica del projecte, es col·loca un embornal corregut amb reixa superior de fosa, la qual cosa permet donar continuïtat entre la superfície de les rigoles i la superfície del fons de l’embornal corregut, “evitant d’aquesta manera futurs estancaments d’aigua de pluja”.

La solució, en definitiva, passa per l’execució de guals a tres pendents, ampliant en aquesta zona l’ample de les voreres mitjançant la col·locació de les conegudes com a orelleres, amb la finalitat de poder executar el treball i assegurar la continuació de l’itinerari per als vianants per la vorera. “Sabem que per a garantir la plena accessibilitat hauran d’implementar-se altres mesures, com l’eixamplament de les voreres, però almenys amb aquestes obres permetem l’exercici del dret universal de tota la ciutadania al gaudi de l’entorn urbà fins que s’adopten mesures definitives i de major importància”, explica l’edil.

Categories: NOTÍCIES, URBANISME