La regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de la localitat va participar ahir a València en una jornada en la qual es va parlar d’aquesta qüestió
La Diputació provincial impulsa aquest projecte amb l’objectiu de “dotar d’instruments i eines per a fer front a aquest complex problema”
Després de la creació al principi de la legislatura de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, i l’aprovació a principis d’aquest 2018 del Primer Pla d’Igualtat impulsat per l’Ajuntament d’Almussafes, la localitat segueix donant passos per a la consecució d’una vertadera igualtat i per a l’erradicació de la xacra de la violència de gènere.
Ara, el consistori municipal inicia els tràmits per a integrar-se en la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, una iniciativa pionera a nivell nacional llançada recentment per la Diputació de València que pretén, en paraules de la diputada d’Igualtat, Isabel García, “dotar d’instruments i eines necessàries als municipis de la província per a fer front a aquest complex problema que és de tota la societat”. Segons García, “posa el focus en les víctimes i la seua protecció i aprofita els avantatges que una bona connexió entre municipis veïns pot tenir de cara a la protecció d’aquestes persones”.
“El govern de la localitat està plenament compromés amb aquesta causa i hem de seguir abordant aquest fenomen des de diferents perspectives, a tots els nivells i amb quants programes sorgisquen sobre aquest tema”, comenta la regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament d’Almussafes, Davinia Calatayud.
L’edil assegura que la població treballa per a posar al dia alguns aspectes relacionats amb aquesta qüestió. No obstant açò, Almussafes ja compta amb els requisits mínims necessaris recollits en el Reglament de Creació i Funcionament de la Xarxa per a fer efectiva l’adhesió, entre els quals es troben disposar d’una Regidoria de Polítiques d’Igualtat, d’un Pla d’Igualtat o contra la Violència de Gènere i formar part del programa ATENPRO, el servei telefònic d’atenció i protecció a les víctimes de violència de gènere del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. La proposta haurà de passar primer pel plenari de la corporació municipal per a poder seguir amb els tràmits d’adhesió.
“No podem quedar-nos de braços plegats davant aquesta problemàtica, hem d’utilitzar totes les eines que estiguen al nostre abast per a poder parlar de la violència de gènere en passat i en aqueix sentit és important formar part d’aquestes iniciatives i també participar en aquestes trobades en els quals les diferents administracions exposen les seues experiències i aporten els seus punts de vista. Sens dubte ha sigut una jornada molt gratificant”, destaca Calatayud.
En el termini de dos anys, la Diputació exigirà als ajuntaments adherits a la xarxa que disposen d’un equip de professionals, propi o mancomunat si els municipis són de menor població, que puga fer front als casos de violència de gènere. Aquest equip haurà d’estar compost per un psicòleg o psicòloga, un treballador o treballadora social i un agent d’Igualtat amb una formació mínima de 40 hores.
Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere
Debe estar conectado para enviar un comentario.