CELEBRACIONS

Almussafes inicia aquest dissabte el seu XII Mes de l’Esport

Una gran festa al parc Central amb inflables i tallers infantils marcarà l’inici d’aquesta nova edició de la iniciativa

Fins al pròxim 29 de juny, s’oferirà a la ciutadania un extens programa amb activitats dirigides a tota la ciutadania


Aquest dissabte 25 de maig Almussafes dóna la benvinguda amb una gran festa al seu XII Mes de l’Esport, amb el qual fins al pròxim dissabte 29 de juny s’oferiran desenes d’activitats per a fomentar l’exercici físic entre la població. D’11 a 13.30 hores s’oferiran activitats lúdiques per a tota la família i s’entregaran els premis del concurs ‘Troba la mascota del Mes de l’Esport’. La programació inclou campionats i exhibicions, així com la XXI Gala de l’esport, que se celebrarà el divendres 28 de juny.

A pesar que està present durant tot l’any a Almussafes, l’exercici físic serà durant les pròximes setmanes el gran protagonista de l’agenda d’activitats de la localitat. El XII Mes de l’Esport de la població arranca aquest dissabte 25 de maig i amb ell un extens programa en el qual es recull una àmplia varietat d’iniciatives amb les quals l’Ajuntament busca fomentar la pràctica esportiva entre la ciutadania i conscienciar sobre la importància de cuidar el nostre cos per a guanyar en salut.

Com cada any, la commemoració s’obrirà amb una gran festa de l’esport, una convocatòria que tindrà lloc aquest dissabte 25 d’11 a 13.30 hores al parc Central. Durant el matí s’oferiran inflables esportius i tallers de maquillatge, globoflèxia i pintura, entre moltes altres activitats per a tota la família. A més, s’aprofitarà l’acte per a entregar els premis del Concurs de Dibuix ‘Troba la mascota del Mes de l’Esport’, en el qual va resultar guanyadora la jove Emma Cadenas Colomer. 

El seu dibuix, i els de la resta de participants, tots ells estudiants dels tres centres educatius de la població, estaran exposats a la sala de conferències del Pavelló Poliesportiu Municipal del 27 de maig al 8 de juny de 9.30 a 20 hores. En les 390 creacions presentades en aquesta convocatòria, la infància i adolescència almussafenya deixa volar la seua imaginació i mostra la seua visió de l’esport a través del seu talent i creativitat.

 

Activitats
El pròxim dilluns 27 de maig començaran a desenvolupar-se les activitats. Eixe dia, a les 19 hores, es realitzarà una ruta saludable que començarà en l’aparcament del Pavelló Poliesportiu. Però durant aquestes setmanes també hi haurà sessions d’aerogym, pilates, defensa personal, biodansa, iniciació a la cal·listènia o entrenament funcional, així com un taller sobre educació postural, entre altres propostes.

A això cal sumar les nombroses activitats organitzades pels diferents clubs esportius per a donar a conéixer les distintes disciplines presents en el municipi. En aquest sentit, l’agenda recull campionats i exhibicions de pesca, arts marcials, bàsquet, caça esportiva, futbol i futbol sala, ciclisme, gimnàstica rítmica, motociclisme, pilota valenciana, agilitat canina, automodelisme, tenis, natació i atletisme. La programació completa pot consultar-se en l’Agenda d’Activitats maig-juny, repartides en els domicilis de la localitat i disponible en els edificis municipals i en la pàgina web www.almussafes.net.

 

Gala de l’Esport i clausura
Un dels actes centrals del Mes de l’Esport serà la XXI Gala de l’Esport, prevista per al divendres 28 de juny a les 22 hores. Durant la vetlada s’homenatjarà el millor esportista de l’any, la millor entitat esportiva de l’any i la millor trajectòria esportiva, tres reconeixements atorgats pel Consell Municipal d’Esports i que s’entregaran durant el sopar, que se celebrarà novament al pati del CEIP Almassaf.

La jornada conclusiva serà el dissabte 29 de juny. Al matí s’oferirà en la Piscina Municipal la IX Marató Aqua, una activitat per a la qual és necessari inscriure’s prèviament i en la qual hi haurà música en directe a càrrec d’un dj professional i sorteig d’obsequis. A la vesprada se celebrarà la XXXIII Volta a Peu en la qual, amb eixida i arribada al parc Central, es disputaran proves de diverses categories.