BENESTAR SOCIAL

Almussafes incorpora un taller de gimnàstica per a persones amb fibromiàlgia i dolor crònic

El curs, que ja ha completat les 20 places disponibles, s’imparteix des d’ahir, 3 de febrer, els dilluns i els dimecres de 17:15 a 18:00 hores

La intenció de l’executiu, que ha posat en marxa la iniciativa a petició de l’Associació de Fibromiàlgia de la localitat, és mantindre’l la pròxima temporada


L’Ajuntament d’Almussafes acaba de posar en marxa un taller de gimnàstica per a persones amb fibromiàlgia i dolor crònic que s’imparteix els dilluns i els dimecres en el Pavelló Poliesportiu Municipal. Impulsat a petició de l’Associació de Fibromiàlgia de la població, el taller ha aconseguit completar el nombre de places disponibles, que va passar de les 15 inicials a les 20 després de l’èxit aconseguit durant el procés de matrícula. L’activitat s’incorpora així al programa estable de cursos oferits pel consistori.

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Almussafes va començar ahir, dilluns 3 de febrer, un nou taller de gimnàstica dirigit a persones amb fibromiàlgia i dolor crònic. El Pavelló Poliesportiu Municipal acull aquesta activitat els dilluns i dimecres de 17.15 a 18 hores fins al pròxim 30 de juny i amb l’inici de la nova temporada, el mes d’octubre, tornarà ja com a part de l’àmplia oferta de cursos impartits en la infraestructura.

Almussafes incorpora un taller de gimnàstica per a persones amb fibromiàlgia i dolor crònic

“L’Associació de Fibromiàlgia d’Almussafes ens havia demanat col·laboració per a poder impulsar aquesta iniciativa i després d’estudiar la situació, i vista la demanda existent i els múltiples beneficis físics i emocionals que pot aportar a les persones que pertanyen al col·lectiu, no dubtarem a fer lloc en el pavelló per a posar-la en marxa”, explica el regidor d’Esports, Pau Bosch, qui recorda que es tracta d’un taller organitzat pel consistori municipal i obert a tota la ciutadania amb aquesta mena de malalties.

Igual que la resta dels cursos d’aquestes característiques impartits en l’edifici, en principi es van oferir quinze places. No obstant això, a causa de l’alta demanda, es va decidir ampliar-les fins a les 20, totes elles ja cobertes. De fet, des de l’Àrea d’Esports confirmen que ja hi ha persones inscrites en la llista d’espera per si quedaren vacants. El preu de la matrícula és de 27 euros trimestrals.

La presidenta de l’Associació de Fibromiàlgia d’Almussafes, María José Benzal, afirma estar “encantada amb l’èxit de la proposta realitzada per l’entitat” i està convençuda que “ajudarà a alleujar una mica els efectes d’aquesta desconeguda malaltia”.