IGUALTAT

Almussafes honra a la dona amb una mostra de cartells

L’exposició amb les 30 obres presentades el certamen de la II Setmana per la Igualtat, es pot visitar en el ‘hall’ del Centre Cultural


Ahir dilluns 6 de març, la Regidora de Polítiques d’Igualtat del consistori d’Almussafes va inaugurar l’octava edició del certamen de cartells commemoratius del Dia Internacional de la Dona. El disseny guanyador, dotat amb un premi de 300 euros, obra de l’estudiant de Belles Arts d’Almussafes, Mar Reig, il•lustra el programa d’actes de la celebració de II Setmana per la Igualtat, a més de presidir l’exposició pública dels 30 cartells que enguany han optat a la convocatòria i que es mostraran fins al pròxim dia 31 en el hall del Centre Cultural.

“Vull mostrar la meua satisfacció no sols per la qualitat, sinó també per la quantitat de creacions presentades al certamen per part de 18 artistes, una desena d’ells d’Almussafes i la resta d’altres municipis de la Comunitat tant de la província de València com de Castelló: Benifaió, Alginet, Sueca, Borriana o Betxí”. Amb estes paraules, la regidora de Polítiques d’Igualtat, Davinia Calatayud, inaugurava, a les 18 hores d’ahir dilluns 6 de març, la VIII mostra de cartells commemoratius del Dia 8 de març, exposats en el hall del Centre Cultural.

L’autora guardonada enguany amb el premi valorat en 300 euros, l’almussafenya de 21 anys Mar Reig, que estudia Quart curs de Grau en Belles Arts en la Universitat Politècnica, va rebre el xec de la mà de la pròpia edil. La jove ha mantingut des de molt xicoteta un gran interés per totes les manifestacions artístiques i unes destreses excel•lents. El seu disseny guanyador, creat a través d’una pastilla de dibuix i en el que l’autora ha desplegat el seu art, exalta la força, la capacitat i la solidaritat de les dones al llarg de la història i es podrà visitar, junt amb la resta de cartells, fins al pròxim dia 31 de març en el Centre Cultural. Durant l’acte, Davinia Calatayud va destacar la qualitat artística, així com la força visual i interpretativa de la seua obra, dos factors que van determinar la fallada unànime del jurat del concurs.

Així mateix, el disseny dels artistes de Benifaió, Maria Tortosa i Sergio Terrés van rebre menció del jurat com segon i tercer classificats, respectivament. La regidora també va voler agrair el compromís mostrat per la resta dels artistes que enguany han optat al premi del concurs.

Un refrigeri va clausurar este acte del programa commemoratiu, organitzat des de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, que es clausurarà divendres que ve 10, amb el sopar commemorativa que reunirà a mig centenar de persones i que estarà presidida per les autoritats locals.

Categorías:IGUALTAT, NOTÍCIES