NOTÍCIES

Almussafes forma a onze polidors

Dos dels alumnes del curs, organitzat des de l’Agència de desenrotllament local, han sigut contractats per l’empresa on s’ha impartit la formació

La resta han passat a integrar una bolsa interna d’ocupació

L’executiu d’Almussafes continuarà finançant programes formatius que demanden perfils professionals concrets


Divendres passat, 28 de juliol, el saló de plens de la Casa Consistorial d’Almussafes va acollir l’acte d’entrega dels diplomes als onze desempleats de la població que han completat el curs de formació de polidors, finançat pel propi ajuntament i organitzat des de l’ADL. La companyia Prisma Soporte Industrial S.L., situada a Benifaió, que ha impartit l’esmentat taller, ha contractat a dos dels alumnes i la resta dels participants s’han incorporat a la seua borsa de treball interna, d’on partiran les futures contractacions. L’alcalde, Toni González, i un dels gerents de l’empresa, Vicente Castellano, van entregar els diplomes de participació en el curs teoricopràctic del lloc de treball d’operari de polit, en les 15 sessions de duració del qual, els veïns d’Almussafes han aprés a a escatar, polir, verificar i col·locar peces, una especialitat molt demandada en moltes altres empreses dels polígons industrials de la localitat.

El primer edil es mostra satisfet amb el resultat del taller, que es va inaugurar el passat 7 de juliol i que es va clausurar divendres passat dia 28, després de superar els 11 alumnes les 90 hores de formació que es compon el programa, sent un 80% de les mateixes de caràcter pràctic.

“Continuem donant resposta als compromisos assumits amb la ciutadania en el Pla Estratègic de Foment de l’ocupació 2016-2020, concretament en l’apartat dedicat a la formació, posant a disposició la possibilitat d’ampliar el vostre curriculum vitae i, en conseqüència, també les vostres possibilitats d’inserció laboral”, va destacar durant l’acte.

Precisament, la posada en marxa d’este curs de formació de polidors, impulsada des de la Regidoria d’Ocupació i que venia avalada per la sol·licitud de treballadors amb este perfil professional a l’Agència de desenrotllament local durant els últims mesos, ha donat els seus fruits ja que dos dels desempleats participants han aconseguits els seus contractes laborals en l’empresa on s’ha impartit tot el programa. “No disposàvem de cap persona demandant d’ocupació inscrita en la base de dades del nostre departament, amb coneixement i experiència en este àmbit, per la qual cosa no sols hem resolt esta carència concret, sinó que a més hem obert grans possibilitats d’inserció laboral entre els participants”, afig González.

El programa formatiu, finançat íntegrament amb càrrec als pressupostos municipals de 2017, ha incorporat un 20% de preparació teòrica, centrada específicament en la prevenció de riscos laborals, i el 80% restant s’han impartit en les pròpies instal·lacions de l’empresa, amb seu en el Polígon Font de Musa de Benifaió, en dos grups, un matinal i un altre vespertí. En els tres blocs temàtics en què s’han dividit els continguts, els assistents han aprés també a escatar, polir, verificar i col·locar peces, a utilitzar els distints equips de treball i a realitzar controls de qualitat. “El fet de que la formació l’hagen impartit els propis treballadors és un gran plus, ja que els alumnes s’han enfrontat a les necessitats reals del seu lloc de treball, enriquint encara més el seu aprenentatge”, han constatat des de la pròpia gerència de la companyia.

Categorías:NOTÍCIES, OCUPACIÓ