GENERAL

Almussafes finalitza una nova edició del Pla de Foment de l’Ocupació Agrària

Catorze persones han sigut contractades enguany gràcies al projecte, quatre més que en l’edició de 2018

Durant un mes, s’han dedicat a tasques relacionades amb el desbrossament i neteja de diferents punts del terme municipal

L’Ajuntament ha invertit 14.796 euros en la iniciativa i el Govern d’Espanya els 20.151 euros restants per a la seua posada en marxa


El dimecres 31 de juliol va finalitzar a Almussafes una nova convocatòria del Programa de Foment de l’Ocupació Agrària del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), amb el qual l’Ajuntament ha pogut contractar durant un mes a catorze persones del sector agrícola per al desbrossament i neteja dels límits dels camins, el Parc Rural i el barranc. El pla, que ha sigut cofinançat pel Govern d’Espanya (20.151 euros) i el consistori municipal (14.796,78 euros), s’implementa amb l’objectiu de desenvolupar el medi rural, el patrimoni forestal i el medi ambient en els períodes en els quals augmenta la taxa de desocupació en el citat àmbit.

La brigada municipal de l’Ajuntament d’Almussafes ha comptat durant el mes de juliol amb un important reforç per al desenvolupament de les seues tasques. Un total de catorze persones han col·laborat en els treballs desenvolupats pels empleats de l’administració local gràcies a l’adhesió del consistori de la població al Programa de Foment de l’Ocupació Agrària per a Zones Rurals Deprimides impulsat pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) del Govern d’Espanya.

Respecte a 2018, enguany han sigut contractades quatre persones més a través d’aquest pla. Els onze peons agrícoles i els tres capatassos que han compost la plantilla s’han dedicat durant aquest període, entre altres qüestions, al desbrossament i neteja dels límits dels camins rurals, el Parc Rural i el barranc.

El regidor d’Agricultura, Faustino Manzano, afirma ser “conscient de la importància de donar suport a aquest tipus d’iniciatives amb les quals es beneficien nombroses famílies, però també la ciutadania en general, atés que ens permet avançar amb major rapidesa en l’adequació del terme municipal”.

Almussafes ha sigut un dels 156 municipis de la Comunitat Valenciana que s’han adherit en la present convocatòria al Programa de Foment de l’Ocupació Agrària per a Zones Rurals Deprimides, amb el qual es busca el desenvolupament del medi rural, el patrimoni forestal i el medi ambient i la creació i modernització d’infraestructures que redunden en la qualitat de vida de l’entorn. Per a poder dur a terme la iniciativa, que ha requerit una inversió de 34.947,78 euros, el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública ha aportat 20.151 euros, mentre que l’Ajuntament d’Almussafes ha sufragat els 14.796,78 euros restants.

Les persones aspirants havien d’estar inscrites en Labora (Servei Valencià d’Ocupació i Formació) com a aturades del Sistema Especial Agrari integrat en el Règim General de la Seguretat Social i haver treballat tres mesos en el sector agrari en l’última temporada. A més, en la baremació es va donar prioritat a les persones amb responsabilitats familiars i a les quals portaven un major temps com a demandant d’ocupació. Així mateix, es va valorar també el no haver sigut contractat en plans previstos en les bases en l’any immediatament anterior.

Categorías:GENERAL, NOTÍCIES, OCUPACIÓ