NOTÍCIES

Almussafes estudia la creació d’un Punt d’Intervenció Local de Creu Roja

Després de quasi dos dècades des de la desaparició de l’esmentat voluntariat, l’equip de govern prepara el renaixement d’este programa en la localitat

A partir d’este mes, el consistori municipal iniciarà el procés per a la selecció de voluntaris


L’Ajuntament d’Almussafes està disposat a tornar a implantar en la localitat el Punt d’Intervenció Local de Creu Roja que va desaparéixer fa quasi vint anys. Per a això, l’entitat i el consistori han acordat estudiar la fórmula per a la seua implantació, una acció que es perfilarà en la reunió que se celebrarà demà divendres 2 de setembre en la pròpia Casa Consistorial. L’alcalde de la localitat, Toni González, assegura que l’equip de govern està disposat a cedir un local, aportar una subvenció i finançar l’adquisició d’una ambulància per al desenrotllament de la seua activitat.

L’Ajuntament d’Almussafes s’ha posat mà a l’obra per a aconseguir la reobertura del Punt d’Intervenció Local de Creu Roja, desaparegut fa quasi 20 anys en la població. L’última setmana, l’alcalde del municipi, Toni González, i la directora de l’àrea de Benestar Social, Laura Acuña, es van reunir en el despatx de la màxima autoritat local amb la responsable de Creu Roja Algemesí, Asunción García, el coordinador provincial de Creu Roja, Rafael Prósper, i amb dos tècnics provincials de desenrotllament local per a iniciar els tràmits previs a la formalització del conveni que permetrà dur a terme este projecte.

Basant-se en els principis de Creu Roja, neutralitat i imparcialitat, des d’eixa data i fins a la celebració de la següent trobada, fixat per a demà divendres, la institució humanitària ha procedit a l’anàlisi i diagnòstic de les necessitats concretes d’Almussafes en tots els àmbits d’intervenció en què poden actuar. L’associació, declarada d’interés públic, treballa en distints programes i amb este estudi previ preveuen dissenyar un pla local de risc integral amb què fixar els servicis que oferirà el futur punt d’intervenció.

Per la seua banda, el consistori va traslladar els responsables de l’entitat durant la trobada la seua predisposició a cedir-los un local per a desenrotllar la seua activitat, a assignar-los una subvenció i a finançar l’adquisició d’una ambulància per a atendre les urgències que puguen produir-se entre els veïns. En este sentit, per al president de la corporació, Toni González, “a pesar de disposar de dos punts de Samur prop, a l’Alcúdia i en Cullera, i del servici d’ambulància bàsica a Benifaió, amb esta adquisició garantiríem la ràpida assistència als veïns, per la qual cosa no dubtem que es tractaria d’una inversió més que justificada”.

Està previst que demà tornen a reunir-se totes les parts per a precisar els aspectes relatius a l’obertura d’este punt d’intervenció. En la trobada, a què assistirà així mateix el regidor de Sanitat i Benestar Social, Faustino Manzano, es fixaran els programes que es desenrotllaran i es concretaran les condicions del conveni i la subvenció que realitzarà el consistori. A partir d’eixe moment es posarà en marxa el procés per a seleccionar els voluntaris i al seu responsable, responsabilitzant-se la pròpia Creu Roja de la formació del citat personal.
 
Conveni
 
En la reunió celebrada a finals de juliol, l’Ajuntament d’Almussafes i Creu Roja també van subscriure un acord de col•laboració d’un any de duració amb l’objectiu de pal•liar la falta de recursos per a l’obtenció d’aliments de les persones en situació d’extrema vulnerabilitat de la població, encarregant-se l’entitat de tramitar la documentació necessària per a facilitar el repartiment d’aliments al nombre més gran de persones que ho sol•liciten.

Les peticions seran arreplegades i valorades per la Regidoria de Benestar Social dins dels terminis establits i una vegada recopilada tota la documentació, esta serà remesa a la institució dins del període acordat per a la seua valoració definitiva.

Creu Roja es farà càrrec de l’arreplega, transport i distribució dels aliments des del Magatzem Provincial de Creu Roja fins al punt acordat i el consistori, en compensació pels gastos de tramitació, control, gestió i seguiment de la realització de les dites activitats, abonarà 597 € a la Delegació Local de Creu Roja Espanyola a Algemesí.

Categorías:NOTÍCIES, SOCIETAT