EDUCACIÓ

Almussafes dedica 17.550 € a subvencionar a 117 joves universitaris amb ajudes de 150 €

Per a la convocatòria de 2016, la Regidoria de Joventut ha doblat el seu pressupost assignat per a la iniciativa, en passar de 10.000 € a 20.000 €

Els sol•licitants d’aquesta ajuda, destinada a sufragar part del cost del material escolar, transport i llibres de text, rebran enguany 50 € més que en 2015


El consistori municipal d’Almussafes ha publicat la resolució amb la llista de les persones beneficiàries de les ajudes a joves universitaris que convoca cada any l’Ajuntament de la localitat. L’actual convocatòria s’ha presentat amb nombroses novetats. El pressupost destinat a aquesta qüestió ha passat de 10.000 a 20.000 € i a la quantia màxima a percebre per cada sol•licitant, que fins ara era de 100 €, s’ha incrementat en 50€. Amb aqueixa quantitat, els joves que estan cursant estudis superiors podran sufragar part del cost dels llibres de text, material escolar i transport. En total es beneficiaran 117 persones, 35 més que en 2015.

L’Ajuntament d’Almussafes acaba de fer pública la resolució mitjançant la qual s’informa als veïns del nom dels beneficiaris de la subvenció destinada a joves universitaris d’aquest 2016. En total, el consistori ha aprovat 117 de les 122 sol•licituds presentades durant el període de presentació de les mateixes, que va concloure el passat 23 d’abril. D’aquesta forma, accedeixen a l’ajuda 35 persones més que en l’anterior convocatòria, en la qual el nombre d’estudiants que van rebre la subvenció va ascendir a 82.

A més, i gràcies a l’augment de la partida destinada a aquesta qüestió, que enguany ha passat de 10.000 a 20.000 euros, la quantitat rebuda per cada sol•licitant ha passat dels 100 als 150 euros. Per tant, el consistori ha invertit 17.550 euros en l’actual exercici pressupostari.

“Crèiem que destinar 10.000 euros a un assumpte tan important com és la formació universitària dels nostres joves era insuficient, sobretot perquè ells són el futur i el nostre compromís estarà sempre en el foment de l’educació. Açò ens va portar incrementar la dotació pressupostària, i crec que ha sigut encertat perquè cada sol•licitant rebrà cinquanta euros més que fins ara”, explica la regidora de Joventut, Davinia Calatayud.

Tal com s’establia en les bases, l’objectiu d’aquesta subvenció és col•laborar amb les famílies almussafenyes en les despeses derivades de matricular-se en estudis superiors, “sobretot en una època en la qual resulta molt complicat per a moltes famílies destinar diners a l’educació per la crisi econòmica i pel notable augment de les taxes universitàries”, destaca l’edil. D’aquesta forma, els sol•licitants podien justificar part de les despeses invertides en llibres de text, material d’oficina i transport.

Categories: EDUCACIÓ, NOTÍCIES