EDUCACIÓ

Almussafes crea un grup de joves amb diversitat funcional en la seua Escola d’Estiu

Els quatre integrants de l’equip desenvolupen una programació paral•lela i estan coordinats per la psicòloga Fátima Romero

En total, participen 73 xiquets i adolescents en aquesta nova edició, que se centra en la promoció dels principis i valors de l’esport olímpic


Des del passat 22 de juny i fins al pròxim 30 de juliol, els 73 xiquets i adolescents inscrits en l’Escola d’Estiu Municipal d’aquest 2016 gaudeixen de la completa programació elaborada per a promoure l’esport i difondre valors com la companyerisme, el respecte i la convivència. Com a novetat, la iniciativa incorpora per primera vegada un grup format per joves amb diversitat funcional, els qui durant aquestes setmanes estan realitzant nombroses eixides culturals per la localitat i exercicis de psicomotricitat.

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Almussafes ha posat un any més en funcionament l’Escola d’Estiu Municipal, una activitat que enguany, aprofitant la celebració dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, està ambientada en el món de l’olimpisme. El Poliesportiu Municipal és el punt de trobada des de dimecres passat 22 de juny dels 73 participants d’aquesta edició, que cada matí de 9:30 a 13:30 h. es reuneixen en les citades instal•lacions públiques per a aprendre la mecànica de diversos esports i practicar-los al mateix temps que van apuntalant valors tan importants per al desenvolupament personal com són el treball en equip, l’esforç, els hàbits de salut i higiene i el respecte a les normes, els companys, els monitors, el material i el mitjà natural.

Per a la regidora de Joventut de l’Ajuntament d’Almussafes, Davinia Calataiud, “els xiquets i xiquetes d’Almussafes tornen a tenir al seu abast la possibilitat de practicar diferents esports durant el mes de juliol, cosa que va en la línia d’una de les nostres grans obsessions, aconseguir que els veïns, i sobretot els més xicotets, porten un estil de vida saludable”.

A més d’aprofundir en disciplines esportives com l’handbol, el rugbi o el vóleibol, en la programació s’inclouen altres activitats com els tallers de manualitats, les visites a les piscines municipals, les kermesses, els jocs d’aigua i les excursions. Per a finalitzar l’experiència estiuenca, està prevista també la celebració d’una festa conclusiva en la qual participaran tant els inscrits com els seus familiars.

Els 73 participants, que estan atesos per 6 monitors, a més d’altres 2 que estan realitzant les pràctiques per a l’obtenció del títol de Monitor d’Activitats de Temps Lliure, es divideixen en quatre grans grups. En el dedicat als estudiants d’Infantil participen 27 xiquets i xiquetes, en el de Primària 40, en el de Secundària 2 i en el format per persones amb diversitat funcional 4.

Novetat

Per primera vegada, la Regidoria de Joventut ha engegat dins de l’Escola d’Estiu de l’Ajuntament d’Almussafes un grup integrat per joves amb diversitat funcional. Acompanyats per la psicòloga Fátima Romero, els quatre participants en aquest nou programa desenvolupen un projecte centrat, sobretot, en la realització de visites culturals per la localitat i en la pràctica d’activitats físiques amb un fort component de psicomotricitat. Per a açò, a més de les pistes poliesportives, utilitzen també la sala del tatami del pavelló i l’aula jove del Centre Cultural.

“Creiem que és important oferir aquesta opció a les famílies per a potenciar la seua integració en la societat i, sobretot, perquè dins de l’escola d’estiu tinguen una atenció més personalitzada i unes activitats adaptades a les seues necessitats concretes”, explica Davinia Calataiud.

L’Ajuntament de la localitat ha facilitat la inscripció dels participants aplicant descomptes sobre la base del nombre de germans matriculats, respectant la reducció del CarnetJove i bonificant el 50% del preu a les famílies amb un progenitor en atur.

Categorías:EDUCACIÓ, NOTÍCIES